Udskældt rytter sprinter sig til sejr

Arnaud Démare blev vinder af 18. etape, hvor verdensmesteren måtte tage til takke med en ottendeplads.

Cykelrytteren Arnaud Démare har haft svært ved at finde topformen i årets Tour de France, men 18. etape blev en stor triumf for FDJ-franskmanden.

I en massespurt i målbyen Pau vandt Démare foran landsmanden Christophe Laporte og de to nordmænd Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

Det var Démares første etapesejr i årets Tour og hans anden i karrieren.

Verdensmesteren og indehaveren af den grønne pointtrøje, Peter Sagan, måtte nøjes med en ottendeplads i spurten, hvor Magnus Cort blev nummer 20.

Forud for etapen var der tvivl om, hvorvidt verdensmesteren kunne stille til start på torsdagens etape. Sagan styrtede nemlig på nedkørslen fra Col de Val Louron-Azet på 17. etape og kørte sig forslået i mål. Dog uden brud.

Sagan fik grønt lys til at køre etapen, men i spurten var han ikke i nærheden af de hurtigste ryttere.

Torsdagens etape rykkede ikke ved klassementet, hvor Skys Geraint Thomas fortsat har den gule trøje foran Sunwebs Tom Dumoulin.

Fra etapens begyndelse forsøgte en række ryttere at komme afsted fra feltet.

Det krævede en kamp, men den vandt de store motorer i det femmandsudbrud, som til sidst slap væk: Thomas Boudat fra Direct Energie, Niki Terpstra fra Quick-Step, Guillaume Van Keirsbulck fra Wanty samt Mathew Hayman og Luke Durbridge fra Mitchelton-Scott.

Men efter 45 kilometer - og med 125 kilometer til mål - var de stadig kun halvandet minut foran feltet, der ikke lod dem få for stort hul.

Med godt 100 kilometer til mål rørte feltet pludselig på sig. Flere klassikerspecialister forsøgte at angribe, og blandt andre Movistars Nairo Quintana røg en tur i asfalten.

Efter kort tid blev dramatikken afløst af ny stilstand i feltet, og med 16 kilometer tilbage blev også de forreste udbrydere hentet.

En mindre gruppe forsøgte at vriste sig fri på en bakke godt 15 kilometer fra mål, men det lykkedes ikke, og så var den forventede massespurt en realitet.

Bora-holdet førte an på de sidste kilometer, men kaptajn Sagan måtte se de øvrige sprintere tordne mod målstregen foran sig.

Dominerede i Touren: Cykelstjerne bidt til blods

Tvivl om feltets største stjerne: Nu er der godt nyt

Gulddrengen Valgren scorer kassen: Så meget tjener de danske stjerner

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby