Udskældt rytter sprinter sig til sejr

Arnaud Démare blev vinder af 18. etape, hvor verdensmesteren måtte tage til takke med en ottendeplads.

Cykelrytteren Arnaud Démare har haft svært ved at finde topformen i årets Tour de France, men 18. etape blev en stor triumf for FDJ-franskmanden.

I en massespurt i målbyen Pau vandt Démare foran landsmanden Christophe Laporte og de to nordmænd Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

Det var Démares første etapesejr i årets Tour og hans anden i karrieren.

Verdensmesteren og indehaveren af den grønne pointtrøje, Peter Sagan, måtte nøjes med en ottendeplads i spurten, hvor Magnus Cort blev nummer 20.

Forud for etapen var der tvivl om, hvorvidt verdensmesteren kunne stille til start på torsdagens etape. Sagan styrtede nemlig på nedkørslen fra Col de Val Louron-Azet på 17. etape og kørte sig forslået i mål. Dog uden brud.

Sagan fik grønt lys til at køre etapen, men i spurten var han ikke i nærheden af de hurtigste ryttere.

Torsdagens etape rykkede ikke ved klassementet, hvor Skys Geraint Thomas fortsat har den gule trøje foran Sunwebs Tom Dumoulin.

Fra etapens begyndelse forsøgte en række ryttere at komme afsted fra feltet.

Det krævede en kamp, men den vandt de store motorer i det femmandsudbrud, som til sidst slap væk: Thomas Boudat fra Direct Energie, Niki Terpstra fra Quick-Step, Guillaume Van Keirsbulck fra Wanty samt Mathew Hayman og Luke Durbridge fra Mitchelton-Scott.

Men efter 45 kilometer - og med 125 kilometer til mål - var de stadig kun halvandet minut foran feltet, der ikke lod dem få for stort hul.

Med godt 100 kilometer til mål rørte feltet pludselig på sig. Flere klassikerspecialister forsøgte at angribe, og blandt andre Movistars Nairo Quintana røg en tur i asfalten.

Efter kort tid blev dramatikken afløst af ny stilstand i feltet, og med 16 kilometer tilbage blev også de forreste udbrydere hentet.

En mindre gruppe forsøgte at vriste sig fri på en bakke godt 15 kilometer fra mål, men det lykkedes ikke, og så var den forventede massespurt en realitet.

Bora-holdet førte an på de sidste kilometer, men kaptajn Sagan måtte se de øvrige sprintere tordne mod målstregen foran sig.

Thor Hushovd var utrolig stærk i spurten, men han kunne altså ikke spurte fra hunden. Foto: AP Tour de france 2018 Dominerede i Touren: Cykelstjerne bidt til blods

Det var en forlsået Sagan, der kom i mål efter den korte, men intense etape. Foto: Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Tvivl om feltets største stjerne: Nu er der godt nyt

Michael Valgren i aktion i dette års Tour de France. Foto: AP. Sport og Spil Gulddrengen Valgren scorer kassen: Så meget tjener de danske stjerner

3 kommentarer
Vis kommentarer