Valgren blev sat: 'Benene var ringe ad helvede til'

Michael Valgren kunne ikke følge med feltet hen til den sidste stigning. Forklaringen var enkel - benene ville slet ikke

Michael Valgren havde en af de dage, hvor benene ikke ville noget. Men han håber at kunne rejse sig søndag. Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix
Michael Valgren havde en af de dage, hvor benene ikke ville noget. Men han håber at kunne rejse sig søndag. Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix

MENDE (Ekstra Bladet): Fem minutter nåede Michael Valgren at smide til den forreste del af feltet på 14. etapes sidste kilometer, hvor holdkammerat Omar Fraile sejrede.

Ikke at det var forventet, at danskeren kunne sidde med favoritterne op ad den eksplosive Côte de la Croix Neuve - men fem minutter er alligevel i overkanten.

Det havde han dog en forklaring på, da han mødte pressen ved Astana-bussen. Benene var ganske enkelt ikke til det.

- De var ringe ad helvede til.

- Jeg var lidt uoplagt i dag, og så startede de hårdt ud. Der kom lidt gang i dem til sidst, men så kørte de stærkt hen mod bakken, og så kørte de fra mig. Og det er aldrig sjovt.

- Det er super, at Omar vinder - det opvejer lidt. Men det er aldrig sjovt at have dårlige ben, siger Michael Valgren om holdkammeraten Magnus Cort.

Han var på forhånd udset til at køre med om sejren på en af de to etaper inden hviledagen, men efter en offday, så er det måske ikke realistisk, at han kan indfri den ambition.

I hvert fald skal der andre boller på suppen til søndagens etape, hvor rytterne 55 km fra mål skal over kategori 1-stigningen Pic de Nore.

- Jeg er ikke nervøs, men mere spændt på, om benene er der. Jeg vil rigtig gerne. Men hvis det ikke er min dag, så er jeg sikker på, at Magnus har gode ben, siger Michael Valgren.

Valgren har såmænd allerede taktikken klar, hvis han skal vinde.

- Jeg håber, at jeg kan finde de gode bjergben frem igen og ramme udbruddet. Den sidste stigning er 12 km lang, og jeg vil sætte mig frem på nedkørslen.

- Jeg er fået nogle ret gode 'downhill-skills' på det seneste. Så det er min taktik.

Jakob Fuglsang indfrier hverken egne eller omgivelsernes forventninger i Tour de France. Foto: AP Tour de france 2018 Fuglsang efter ny skuffelse: 'Den var en tand for hård'

Omar Fraile tog en overraskende sejr. Foto: AP Tour de france 2018 Overraskende triumf til Fuglsangs hold

Vincenzo Nibali vil lægge sag an efter sit styrt. Foto: AP Tour de france 2018 Efter styrt: Nu vil stjernen sagsøge Tour de France

Arkivfoto: Christophe Ena/AP Tour de france 2018 Tour-stjerne måtte opgive: - Har set ting, jeg aldrig ville gøre

2 kommentarer
Vis kommentarer