Valgren fik peberspray: Nu håber han, bønderne kommer igen

Michael Valgren vil ikke have noget imod, at der også er demonstrerende bønder på bjergene onsdag - hvis de så kan blive aflyst

Hør Michael Rasmussens analyse af 16. etape

BAGNÈRES-DE-LUCHON (Ekstra Bladet): Vrede bønder skal man ikke spøge med - og så alligevel...

En spøg var nemlig præcis, hvad Michael Valgren havde på tungen, da han i mål i Bagnères-de-Luchon skulle tænke tilbage på episoden, hvor demonstrerende bønder spærrede Tour-ruten og blev fjernet med peberspray, der også ramte rytterne.

- Jeg skal lige have fat i nummeret på dem - de er nok trætte af, at det ikke har regnet som i Danmark.

- Kan de stå på morgendagens bjerge (i dag, red.), vil det være fint. Så kan det være, at det bliver aflyst. Det ville være fint for mig, siger Michael Valgren i spøg.

Han havde dog ikke helt ret i det med regnen. Bønderne var vrede over, at departementet Ariège ikke bliver tilstrækkeligt tilgodeset økonomisk.

Derfor havde de blokeret 16. etape med store halmballer, og politiet tyede til pebersprayen, da de angiveligt ville antænde dem.

Chris Froome havde lidt problemer efter at være kørt gennem politiets peberspray. Foto: Peter Dejong/AP/Ritzau Scanpix
Chris Froome havde lidt problemer efter at være kørt gennem politiets peberspray. Foto: Peter Dejong/AP/Ritzau Scanpix

Flere af rytterne måtte stoppe helt op og skylle øjnene med vand, og løbet blev neutraliseret i 15 minutter for at få alle på højkant.

I Astana-lejren slap man dog relativt billigt, påpeger Jakob Fuglsang.

- Heldigvis - for en gangs skyld - var det fornuftigt at sidde nede bagi feltet. Så jeg fik lidt mindre af det. Pludselig kørte vi gennem nogle halmballer og politi, og hvad ved jeg.

- Og så - host, host, host - hvad filan var det?

- Det begyndte at svie i sår og i øjnene og i lungerne, og løbet bliver stoppet.

- Jeg tror, at dem, der sad forrest, var hårdt ramt. Måske har de forsøgt at køre i udbrud med puls 200 og trukket vejret for fuld knald. De har kunnet mærke det ekstra meget.

- Jeg slipper nådigt igennem - men der sker noget hele tiden, siger Jakob Fuglsang.

Tour-feltet blev udsat for peperspray på den dramatiske etape. Foto: AP Tour de france 2018 Tour-drama! Stjernestyrt og peperspray på skør etape

Magnus Cort skriver sig ind i historiebøgerne med sin sejr på 15. etape. Foto: Ritzau Scanpix/Peter Dejong Sport og Spil Magnus er blandt legender nu: Her er de største danske Tour-øjeblikke

Rytterne gned øjnene efter sprayen havde ramt dem. Foto: Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Skandale rammer Tour de France: Feltet stoppet af peberspray

Team Sky er ikke populære. Det har de kun sig selv at takke for. Foto: Team Sky Tour de france 2018 Ryster på hovedet af Tour-kongens hold: - I er hykleriets mestre!

 

 

 

8 kommentarer
Vis kommentarer