Voldsomt forslået Tour-profil fortsætter gudhjælpemig

Amerikansk rytter slog sig eftertrykkeligt på 1. etape lørdag

Alle talte om Chris Froome, Geraint Thomas og Nairo Quintana efter lørdagens 1. etape i Tour de France - og om hvor uheldige de var.

Færre nævnte Lawson Craddock.

Amerikaneren fra Team EF Education First–Drapac røg i asfalten og slog sig voldsomt meget i forplejningszonen

Det kunne ses, da han trillede i mål i Fontenay-le-Comte - blødende og i store smerter otte minutter efter Fernando Gaviria.

Men det er cykling, ikke VM i fodbold.

Så selvfølgelig er han på cyklen igen søndag, selvom han umiddelbart efter etapen fortsat tvivlede.

Ekstra Bladet fangede rytteren med nummer 13 på ryggen (...) inden etapestart, og det var en lavmælt og langt fra sprudlende Craddock, der stillede op til interview.

- Nu må vi se. Jeg har siddet på træningscyklen...men vi bliver nødt til at se det an i løbet. Jeg håber på det bedste, kom det stille.

Han har besluttet at donere 100 dollars for hver gennemført etape til Alkek Velodrome hjemme i Houston, Texas, hvor han kommer fra. En organisation, der støtter op om cykel-miljøet i millionbyen.

- Jeg håber virkelig, at jeg kan donere 2.000 dollars i Paris. Det er en kæmpe motivation for mig, sagde han.

Kan være til fare for andre
- Hvordan ser du holdtidskørslen i morgen?

- Det tænker vi på i morgen, sagde han og indikerede uden ord, at det er en anderledes opgave med henblik på en enkeltstartscykel, hvor han vil belaste skulderen markant mere.

Og det tager Michael Rasmussen, Ekstra Bladets Tour-ekspert og tidligere indehaver af den gule førertrøje, hatten af for, om end han også advarer mod en stærkt forslået rytter i feltet.

- Han kan være til fare for de andre ryttere, siger Rasmussen i tv-klippet her over artiklen til Ekstra Bladets udsendte, Brian Askvig.

Se hele snakken, hvor de to også tager pulsen på dagens etape.

Sidste års vindere af de fire trøjer. Chris Froome i gult, Michael Matthews i den grønne sprintertrøje, Warren Barguil i den prikke bjergtrøje og Simon Yates i den hvide ungdomstrøje. Foto: AP Sport og Spil Podcast: 30 minutters Tour-kærlighed og nørderi: Derfor glæder Michael Rasmussen sig helt vildt

Jakob Fuglsang kan blandt andet takke Michael Valgren for sin fornemme placering. Foto: Claus Bonnerup Tour de france 2018 Fuglsang jokkede i spinaten - men så trådte Valgren til

Nairo Quintana mistede et minut og 15 sekunder på lørdagens etape. Arkivfoto: RItzau/Scanpix Tour de france 2018 Tour-stjerne helt nede efter sort uheld: - Det er en katastrofe

Chris Froome tabte tid under 1. etape, men han slap billigt fra styrtet. Foto: Jeff Pachoud/Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Froome fik mareridt-start: Forsvarer holdet efter Tour-drama

Fernando Gaviria vandt åbningsetapen. Foto: AP Tour de france 2018 Kæmpe drama i Tour-åbning: Froome styrter og mister tid

0 kommentarer
Vis kommentarer