Tour-favorit om kæmpebommerten: Derfor gik det galt

I et seks sider langt interview med Tour De France-magasinet fortæller Nairo Quintana om årets Tour-duel med Chris Froome, som colombianeren vil overvinde, og den kæmpe fejl, der var med til at koste chancen i 2015

Quintana, Froome og Contador i aktion under sidste års Tour de France. (Foto: AP)
Quintana, Froome og Contador i aktion under sidste års Tour de France. (Foto: AP)

I de kommende uger gør 198 ryttere og deres reserver på de 22 hold i Tour de France sig klar til 3519 km fordelt på 21 etaper, der fører rytterne gennem Frankrig og ind i Spanien, Andorra og Schweiz.

Britiske Chris Froome vandt løbet i 2015 og er igen i år favorit, men colombianske Nairo Quintana er klar til at presse den forsvarende mester hele vejen til Paris.

- Froome er ikke urørlig. Han har vundet to gange, så selvfølgelig er han stærk, men vi har også set, at han har svagheder. Men det er ikke kun en duel mellem os. Contador er godt kørende, og så skal vi heller ikke glemme Aru.

- Der er flere, der kan vinde, siger Nairo Quintana i et interview med Tour de France-magasinet 2016.

Se også: Krop skal komme sig: Styrtet cykelrytter skal blive i koma

Nairo Quintana har forberedt sig på Touren hjemme i den kuperede Boyacá-provins i Colombia, hvor Movistars bjergspecialist er vokset op og lærte at køre cykel på en stor mountainbike til og fra skole.

Sidste år smed Quintana et kostbart minut på 2. etape, og igen i år er et af de store spørgsmål, om den 58 kilogram 'tunge' colombianer kan komme i problemer, hvis der kommer kraftig sidevind på de første etaper i det nordlige Frankrig.

Det tabte minut endte med at få stor taktisk betydning for duellen mellem Froome og Quintana i Pyrenæerne og Alperne, og fejlen skal ikke gentage sig i år, siger Nairo Quintana.

- Det, der skete dengang, var en blanding af uheld og lidt umodenhed fra vores side. Vi mangler måske at blive lidt bedre til at styre feltet og placere os rigtigt, når vi kører de flade etaper, men det er noget, vi hele tiden forsøger at forbedre.

- Holdet virker rigtigt stærkt, og det, at Dani (Moreno, red.) er kommet til, kan hjælpe os meget. Vi har en god blanding af folk, som kan forsvare på de flade etaper, og som kan angribe, når vi når bjergene, siger Nairo Quintana.

Quintana i sidste års Tour de France. (Foto: All Over Press)
Quintana i sidste års Tour de France. (Foto: All Over Press)
 

Læs hele interviewet i det 164 sider store Tour de France-magasinet 2016, hvor du også får lækre grafikker, en dybdegående analyse af alle 21 etaper og 22 hold, en kæmpe analyse af Quintana, Froome og de øvrige favoritter, og meget, meget mere.

Magasinet kan købes her eller hos følgende butikker: Bilka, Føtex, Kvickly, Super Brugsen, Lidl, Q8, Circle K, Aldi, Shell, Nærkøb, 7-Eleven, Løvbjerg, Eurospar, Spar, Letkøb, Elite, Meny, OK+, YX/Ekstra, Københavns Lufthavn

Se også: Tragedie ryster cykelsporten: Sådan vil eksperter udbedre trist tendens

I Tour de France-magasinets 170 sider får du:

- 44 siders nørdet, superdetaljeret gennemgang af de 22 hold og fire stjerner fra hvert hold
- 40 siders grafik, analyse og historier, der fortæller alt om de 21 etaper

Dybdegående analyse af favoritterne til den gule trøje:

- Chris Froome
- Alberto Contador
- Nairo Quintana
- Fabio Aru
- Thibaut Pinot
- Lækker billedreportage fra Tinkoffs service-center, hvor danske Rune Kristensen byder indenfor i maskinrummet på et moderne cykelhold
- Den store udredning: Hvornår får Danmark en ny Bjarne Riis?
- Analyse af de bedste sprintere og bjergryttere
- Lars Bak-interview: Jagter etape-sejren i Touren
- Retro-historier. Tour de France gennem årtierne
- Stort Andy Schleck-interview: For sensitiv til livet som toprytter
- Historien om motorcyklerne, der kommer for tæt på rytterne – og ryttere, der bruger motor!

 

Se også: Kæmpe transfersommer i vente: Her er stjernerne uden kontrakt

Se også: Fuglsang ryster på hovedet af kaptajnen: Du dummer dig

Da ruten for dette års tour blev præsenteret, tog Ekstra Bladet et lille kig på favorit-rytterne. Se mere her

10 kommentarer
Vis kommentarer