Tour-ikon om stjernerytter: Han kan vinde Touren

Bjergkongen Richard Virenque nærer intet håb om, at den franske sejrstørke i Tour de France slutter lige med det samme

Richard Virenque er kommentator på Eurosport og er hver dag at finde i 'Le Village' under Tour de France. Arkivfoto: Claus Bonnerup.
Richard Virenque er kommentator på Eurosport og er hver dag at finde i 'Le Village' under Tour de France. Arkivfoto: Claus Bonnerup.
Følg Cykling

BRIANÇON (Ekstra Bladet): Det franske håb om at afslutte den årtier lange sejrstørke i Tour de France lever stadig i den franske befolkning og i de franske medier, hvor Romain Bardet snart sagt hver dag pryder forsiden af sportsavisen L’Équipe.

De fleste erkender dog, at det næppe bliver i år, at Bardet vinder verdens største cykelløb. Det sker kun, hvis sort uheld fælder Chris Froome fredag eller lørdag, og selv da skal Bardet køre en enkeltstart over evne for at holde andre konkurrenter bag sig.

Den franske bjergkonge Richard Virenque, som nu arbejder for Eurosport, frygter endog, at Bardet end ikke kan holde fast i sin aktuelle andenplads.

- Romain vil få det svært på enkeltstarten i Marseille, og jeg frygter faktisk, at han helt ryger af podiet, siger Richard Virenque til Ekstra Bladet.

- Han er en rytter i absolut fremgang konstant, og han er stærkere end sidste år, men jeg er bange for, at han ikke i år vil kunne få fuldt udbytte af sin styrke.

- Men som sagt er han en rytter i konstant udvikling, og jeg tror, at han kan vinde Touren en dag ude i fremtiden, siger Virenque.

- Hvilken betydning har det, at det er 32 år siden, en franskmand har vundet Touren?

- Det er af enorm betydning, at det er så længe siden. Jeg er en af de seneste ryttere, der var tæt på at vinde, idet jeg sluttede på podiet to gange som nummer to og tre, nemlig i 1997 og 1996, siger Virenque.

- Det er længe siden, og der er pres på nutidens ryttere. Alle venter på den næste franske vinder, og han skal nok komme. Men det bliver ikke i år, siger Richard Virenque.

Syv gange vandt Richard Virenque bjergtrøjen i Tour de France, og han vandt syv etaper i løbet. I 1998 blev han som en del af Festina-holdet fældet for doping, men vendte tilbage efter karantæne og sluttede karrieren i 2004.

Afsløring: Succes-dansker skifter storhold

Kittel er gået helt ned med flaget efter Tour-styrt

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?