Tour-legende: Jeg tror stadig på Fuglsang

Den dobbelte Tour-vinder Bernard Thévenet glæder sig over, at Jakob Fuglsang stadig er med i kampen om podiepladserne til trods for sit styrt

Michael Rasmussen har fundet kortet frem og set nærmere på dagens rute.

CHALON-SUR-SAÔNE (Ekstra Bladet): To gange har Jakob Fuglsang vundet etapeløbet Critérium du Dauphiné, så han er i høj grad en af de ryttere, som den dobbelte Tour-vinder Bernard Thévenet holder øje med.

Thévenet er løbsdirektør for Critérium du Dauphiné, og da Fuglsang vandt løbet i juni, skrev Thévenet ham straks på sin favoritliste til årets Tour de France. Der står han stadig til trods for det voldsomme styrt på første etape.

- Han fremstod som en meget stærk rytter i Critérium du Dauphiné, og jeg var skuffet og ærgerlig, da han styrtede her i Touren, for jeg troede virkelig på ham, sagde Thévenet, da Ekstra Bladet fredag traf ham i ’Le Village’ – Tourens mobile startby – i Belfort.

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup

- Jeg tror stadig på ham som kandidat til podiet, men det er naturligvis blevet sværere for ham efter styrtet. Var han ikke styrtet, havde han næppe mistet tid til de andre favoritter på La Planche des Belles Filles.

Fuglsang satte ni sekunder til i forhold til favoritten Geraint Thomas fra det britiske storhold Ineos. Thévenet er ikke alarmeret på Fuglsangs vegne over tidstabet, som placerer ham et halvt minut efter Geraint Thomas i den samlede stilling.

Bernard Thévenet mellem Eddy Merckx (tv) og Regis Ovion (th) på sidste omgang på Champs Élysées i 1975. Thévenet besejrede som den første Merckx i Tour de France. Franskmanden vandt endnu en Tour i 1977 efter et mellemspil med belgieren Lucien van Impe. Foto: AP.
Bernard Thévenet mellem Eddy Merckx (tv) og Regis Ovion (th) på sidste omgang på Champs Élysées i 1975. Thévenet besejrede som den første Merckx i Tour de France. Franskmanden vandt endnu en Tour i 1977 efter et mellemspil med belgieren Lucien van Impe. Foto: AP.

Afgørende er det, siger Thévenet, at Fuglsang er kommet sig efter styrtet og har genvundet troen på sig selv. Et sådant styrt kan trække lange spor, fordi en rytter med smerter sover dårligt og dermed ikke får den nødvendige hvile, fortæller den dobbelte Tour-vinder.

- Man restituerer dårligt, hvis man ikke får sovet, og i et tre uger langt etapeløb er restituering afgørende, sagde Thévenet.

- Hvad er dit bud på løbets udfald nu?

- Især Geraint Thomas havde jeg sat et stort spørgsmålstegn ud for, fordi han har kørt så få løb. Hvor stod han? Det vidste vi ikke, men etapen til La Planche des Belles Filles lærte os meget, sagde Thévenet.

- Man skal være påpasselig med at pege på en vinder allerede nu, for der er trods alt kun kørt én bjergetape, men Geraint Thomas overraskede mig torsdag.

- Han så meget stærk ud. Jeg vil pege på ham som min personlige favorit til at vinde årets Tour de France, sagde Bernard Thévenet, som vandt løbet i 1975 og 1977.

Jakob Fuglsang er tilfreds med sin præstation i dette års første bjergetape i Tour De France. Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix Cykling - 11. jul. 2019 - kl. 19:14 Fuglsang tilfreds trods tidstab: - Mister lige et par meter

Luis Ocaña i aktion under Tour de France (Foto: All Over) Sport og Spil Tour-helt: Skød sig med jagtriffel

Eddy Merckx i gult lignede en kommende Tour-vinder, da han angreb på vej mod Pra Loup. Men han mødte muren og tabte så meget tid, at han måtte afgive sin 96. og sidste gule førertrøje. (Foto: All Over Press) Sport og Spil Kannibalens fald

1 af 2 71-årige Bernard Thévenet vil for altid være kendt som manden, der væltede mægtige Eddy Merckx af pinden. Thévenet arbejder i dag for Tour-arrangør ASO. Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix.
2 af 2 Foto: Claus Bonnerup
10 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere