Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?
Annonce:
Annonce:

Tour-mekaniker: Rytterne skal have hjælp hurtigst muligt!

Når Tour de France starter i Danmark den 1. juli, skal løbets mekanikere sikre, at rytternes cykler spiller hele vejen til Paris. Ekstra Bladet har talt med en af dem, der her fortæller om det hårde og vigtige arbejde med at få rytterne bedst muligt gennem løbet.

Hvordan er det at være mekaniker i Touren? Det kan Pieter Bruggeman fortælle alt om. Foto: Leon van Bon
Hvordan er det at være mekaniker i Touren? Det kan Pieter Bruggeman fortælle alt om. Foto: Leon van Bon
Annonce:
Følg Cykling

Mellem fem og syv timer om dagen skal den erfarne cykelmekaniker Pieter Bruggeman sidde klar i en af Shimanos neutrale servicevogne under dette års Tour de France.

Når startskuddet til Touren lyder i København den 1. juli, vil den 36-årige belgier således også være til stede, parat til at hjælpe rytterne, når der er bøvl med cyklerne.

- Det er et ekstremt krævende arbejde, hvor man hele tiden skal holde fokus på rytterne og være klar til at hoppe ud og hjælpe, hvis en rytter vælter eller får en defekt, siger Pieter Bruggeman.

Derfor hviler der også et stort ansvar på hans skuldre, forklarer han.

- Hvor hurtigt og effektivt, vi hjælper, kan sagtens være forskellen, der afgør, om en rytter vinder eller taber løbet. Og det tager jeg meget seriøst.

Skal hjælpe alle
Som en del af Shimanos neutrale service, der er med i Touren for at hjælpe de ryttere, der ligger i udbrud eller foran feltet, og derfor ikke kan gøre brug af holdenes egne biler med mekanikere, er det deres opgave hurtigt at træde til, hvis uheldet er ude.

Derfor skal de netop kunne hjælpe alle ryttere uanset, hvilke typer gear, hjul osv., som de kører med.

- En af de vigtigste opgaver for os er derfor at have styr på alle hold og deres ryttere, så vi ved, hvilke gear, bremser, hjul og så videre, de bruger. På den måde kan vi tage det hurtigt med ud af bilen, når der sker en defekt, fortæller Pieter Bruggeman.

Og det er absolut afgørende for rytterne, at de får den bedste og hurtigste hjælp, fortæller han.

- Vi har ofte få sekunder til at få dem tilbage på cyklen, inden feltet kommer buldrende bag fra eller konkurrenterne kører fra dem, siger Pieter, der sammen med de andre neutrale mekanikere gør brug af tre biler og to motorcykler under Touren for hurtigt og effektivt at kunne hjælpe flere ryttere på samme tid.

Hele vejen fra starten i København til afslutningen i Paris, følger Shimanos hjælpebiler rytterne. Og mekanikere som Pieter spiller derfor en stor rolle i Touren. Foto: Leon van Bon
Hele vejen fra starten i København til afslutningen i Paris, følger Shimanos hjælpebiler rytterne. Og mekanikere som Pieter spiller derfor en stor rolle i Touren. Foto: Leon van Bon
 

Skal have styr på alle systemer
Fordi rytterne netop kører med forskellige gear og bremser, skal Shimanos neutrale servicemekanikere være fuldstændigt opdaterede på alle de nyeste gear- og bremsesystemer og kende alle mærker til fingerspidserne.

Det indebærer, at mekanikerne, inden turen starter, grundigt undersøger, hvilke systemer de kommer til at arbejde med, fortæller Pieter Bruggeman.

I Touren kører de fleste hold dog med Shimano gearsystemer, hvilket er en fordel for Pieter. Han er nemlig til daglig cykelmekaniker i egen forretning, der hører under Shimanos Service Center, der - som navnet antyder - består af et netværk af Shimano-certificerede værksteder over hele Europa.

Alene i Danmark er der 50 Shimano Service Centre, hvor man som kunde kan være sikker på at få hjælp af eksperter i netop Shimanos systemer. Det gælder også for Pieter, der løbende bliver uddannet og certificeret i Shimanos kurser.

Kvaliteten skal være i top
Og netop den uddannelse er afgørende for, at han er blevet udvalgt til at hjælpe rytterne under Tour de France, der er verdens mest prestigefyldte cykelløb, og hvor tingene skal gå hurtigt og virke første gang, når mekanikerne træder til.

- Jeg arbejder med Shimanos systemer hver eneste dag i min egen forretning, og det giver mig selvfølgelig en tryghed i, at jeg kender dem ind og ud, når jeg skal hjælpe rytterne tilbage på cyklen, fortæller Pieter Bruggeman.

Og uanset, om det er til de store cykelløb eller i egen butik, er det vigtigste, at kvaliteten er i top, fortæller Peiter. Både for de professionelle og almindelige cyklister.

- Det skal naturligvis gå en del hurtigere, når en cykel skal fikses under et stort cykelløb, men tilgangen til arbejdet er det samme som i ethvert Shimano Service Center. Nemlig, at vi ved, hvad vi laver, og at vi gør vores bedste for alle, fortæller Pieter Bryggeman, der er med den første uge af dette års Tour de France.

Mere kan han nemlig ikke holde til.

- Det er virkeligt hårdt at være på så mange timer om dagen, og efter en uge er jeg udmattet. Så tager nye kræfter over, og jeg kan nyde løbet i fjernsynet,” slutter han.

Shimano Service Center

Med Shimano Service Center-konceptet er du garanteret mekanikere, der er uddannet og certificeret i Shimanos mange kurser, har et Shimano certificeret værksted og garanterer brug af originale Shimano reservedele.

Sidder der Shimano på din cykel, bør du altså kigge efter et Shimano Service Center, når din cykel skal fikses eller forbedres- du er nemlig altid garanteret god cykelpleje hos et Shimano Service Center. 

Shimano har været ansvarlig for den Neutrale Service i Tour de France siden 2021 og har derudover den neutrale service i de andre store etapeløb.

Shimano er også selv velrepræsenteret i Tour de France-feltet, da langt de fleste hold kører med Shimano geargruppen Dura-Ace og nogle hold også med Shimano Dura-Ace hjul – og det gælder også flere af de danske cykelstjerner!

Vil du også opleve den gode service, kan finde dit nærmeste Shimano Service Center her.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: