Tour-rytter snyder fire danskere og snupper sejren

Hollandske Lars Boom vandt 1. etape af cykelløbet Post Danmark Rundt

(Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
(Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)

Dette års Post Danmark Rundt åbnede tirsdag med en sejr til den hollandske Astana-rytter Lars Boom, der var med i årets Tour de France, men dog måtte udgå før tid.

Den 29-årige hollænder gik 15 kilometer før målstregen i Holstebro med i et udbrud sammen med blandt andre Lars Bak (Lotto Soudal) og Christopher Juul-Jensen.

Kort før afgørelsen i Holstebro rykkede Boom fra udbrydergruppen, da Bak og co. ikke kunne blive enige om, hvem der skulle lukke hullet.

Se også: Team Cult på kanten: Nu venter skæbneløbet

Åbningsetapen, der bestod af 180 regnvåde kilometer med start i Struer i Vestjylland, blev afviklet i et hæsblæsende tempo, da feltet tilbagelagde hele 49,5 kilometer i løbet af den første time.

Angrebsiveren var fra start stor med flere angreb. Først kom et femmandsudbrud af sted, men det blev dog hurtigt indhentet.

Dernæst fik hele 45 ryttere - blandt andet hele Tinkoff-Saxos hold - revet sig fri af hovedfeltet, men efter 80 kilometer var der atter samling.

Tinkoff-Saxo-holdet, der blandt andre er repræsenteret med de fire danskere Matti Breschel, Christopher Juul-Jensen, Michael Mørkøv og sidste års vinder Michael Valgren, var senere med til at indhente et seksmandsudbrud.

I mere end 70 km lå Pim Lighthart (Lotto-Soudal), Valerio Agnoli (Astana), Kenny De Ketele fra (Topsport Vlaanderen), Ivar Slik (Roomspoot) og de to danskere Stefan Djurhus (Almeborg Bornholm) og Casper Pedersen (Riwal Platform) i front af løbet.

Se også: Kyllingen: Danmark Rundt på slingrekurs

De seks ryttere havde en overgang et hul på tre minutter, men med 17 kilometer tilbage fik feltet med Matti Breschel i front indhentet udbruddet.

Straks satte Lars Bak (Lotto Soudal) et højt tempo, og han fik selskab af seks ryttere - blandt andre hollandske Lars Boom (Astana), Tinkoff-kaptajn Christopher Juul Jensen, den unge Cult-dansker Mads Pedersen og Asbjørn Kragh (Team Trefor).

Ubeslutsomhed forrest i hovedfeltet betød, at det efter lidt tid stod klart, at vinderen skulle findes mellem rytterne i front.

Post Danmark Rundt består af seks etaper og slutter på lørdag med opløb på Frederiksberg Allé.

11 kommentarer
Vis kommentarer