Tour-rytter testet positiv for kokain

Katusha-rytteren Luca Paolini har afleveret en positiv dopingprøve under årets Tour de France

Så kom den første positive dopingprøve i årets Tour de France.

Luca Paolini fra Katusha er blevet testet positiv for brug af kokain ved det igangværende etapeløb. Det meddeler den italienske profils mandskab på sin hjemmeside.

- Team Katusha er her til aften (fredag, red.) blevet informeret af UCI om, at den italienske rytter Luca Paolini er blevet gjort opmærksom på en positiv test. Kokain er blevet sporet i en test fra 7. juli, skriver holdet i en pressemeddelelse.

Kokain er ikke forbudt at indtage uden for konkurrence, men da der kan forekomme spor af indtag længe efter, at det er havnet i kroppen, er det yderst risikabelt at eksperimentere med.

I forhold til reglementet er det datoen for dopingkontrollen, der er afgørende, hvorfor Luca Paolini har kørt sin sidste kilometer i dette års Tour de France. Den internationale cykelunion (UCI) har således ikke set nogen anden udvej end at blokere for hans videre deltagelse.

- I overensstemmelse med UCI's antidopingregler, er rytteren midlertidigt suspenderet, indtil sagen er afgjort, skriver UCI i en meddelelse.

Brian Cookson. (Foto: AP) Cykling Kontroversielt: Sådan vil UCI-præsident dopingteste

Heller ikke fra Katushas side har man ønsket at give Paolini mulighed for at forfølge et eventuelt ønske om at fortsætte på de franske landeveje. Det fortæller holdets talsmand Philippe Maertens til AFP.

- Holdet har besluttet at tage ham ud af Tour de France. Vi er meget overrasket, for kokain er ikke et stof, der forbedrer præstationen, siger Maertens.

Sent fredag aften lod Katusha tilmed vide, at hovedpersonen selv er i chok og mener, at han er blevet forgiftet.

Lars Boom fotograferet efter 2. etape, som han kun kunne køre, fordi teamboss Alexandre Vinokourov ikke ville overholdet MPCC's regler og trække ham ud af løbet. (Foto: Tariq Mikkel Khan). Cykling Trodsede regler: Nu er Fuglsangs hold suspenderet

Dopingtesten skulle være foretaget i forbindelse med 4. etape, der bød på de legendariske brosten. Og altså også et ulovligt stof i Paolinis krop. Indtil videre er det dog kun a-prøven, som er positiv, og nu afventer Katusha resultatet fra b-prøven, før holdet vil foretage sig yderligere.

Luca Paolini har tidligere været i søgelyset i forbindelse med efterforskning af en dopingsag forud for OL i 2012, men manglende beviser fik dengang politiet til at droppe sagen.

Med sejr i klasikkeren Gent-Wevelgem tidligere på året viste Paolini prøver på sin fornemme formåen, og han var da også udset til at udgøre en vigtig rolle for holdkammeraten Alexander Kristoff, når spurterne stod for døren på de flade etaper denne sommer.

Det er ikke første gang, at Katusha er ramt af dopingsager. I 2009 blev Christian Phannberger og Antonio Colom testet positiv for epo, og i 2011 blev Aleksandr Kolobnev knaldet for vanddrivende hydrochlorthiazid, mens Denis Galimzyanov blev taget for brug af epo året efter.

69 kommentarer
Vis kommentarer