Tour-stjerne frygter farce i Froome-sag: Vi er til grin

Romain Bardet beder til, at Froomes dopingsag er afklaret inden Tour de France. Alt andet ville være en katastrofe, siger han til fransk avis

Romain Bardet (th) på podiet i Paris, da han var blevet nummer tre i Tour de France 2017 efter Chris Froome og colombianeren Rigoberto Uran. Foto: AP.
Romain Bardet (th) på podiet i Paris, da han var blevet nummer tre i Tour de France 2017 efter Chris Froome og colombianeren Rigoberto Uran. Foto: AP.

Mens Chris Froome og Team Sky i kulissen afsøger alle muligheder for at bortforklare hans Salbutamol-overdosis fra Vuelta a España i september, vokser frygten i cykelsporten for, at sagen skal trække i langdrag og måske endog ikke være afklaret inden Tour de France.

- Det ville være en farce. Det ville være katastrofalt, siger Ag2r-rytteren Romain Bardet til avisen L’Équipe.

- Hvordan kan vores sport være troværdig, hvis den største rytter stiller op i Tour de France med fare for senere at blive sanktioneret? Cykling ville ikke give mening, siger Bardet, som er Frankrigs største håb, når det gælder en Tour-sejr.

- Froome afgav sin test i september, og vi fik besked om resultatet i december. Nu begynder sæsonen, uden at der er truffet en afgørelse. Vi er til grin, siger han.

Bardet udtrykker i avisen sin overbevisning om, at Froome bliver idømt karantæne, idet andre ryttere, der er testet positive for Salbutamol, er blevet udelukket i kortere eller længere perioder.

Mængden af astmapræparatet Salbutamol i en rytters organisme måles ved hjælp af en urinprøve. Prøven må maksimalt indeholde 1000 nanogram pr. milliliter af stoffet, men Froome afleverede under Vuelta a España en prøve med et dobbelt så højt indhold.

- Jeg har svært ved at forstå, hvordan en rytter med en så stor dosis Salbutamol i kroppen skulle blive renset, siger Bardet til L’Équipe.

- Hvad er ellers formålet med at have en øvre grænse? I lyset af sportens historie er der intet alternativ til at optræde eksemplarisk.

- Jeg vil gerne tro på Chris Froome, men når grænseværdien (for Salbutamol, red.) overskrides, er der ifølge reglerne en konsekvens. Vi har ikke længere råd til at være eftergivende, siger Romain Baridet.

Han opfordrer Froome til selv at indstille sine løbsaktiviteter, indtil sagen er endeligt afsluttet, så der ikke opstår situationer, hvor hans resultater efterfølgende må inddrages.

Magtfuld sponsor får cykelstjerne til at droppe Giro'en

Froome mister superhjælper - nu bliver han rival

Touren lækket: Holdtidskørsel og ikonisk bjerg er tilbage