Tour-stjerner bakker Froome op: Det er ulækkert!

En tilskuers urin har fået flere af de store Tour-stjerner op af sadlen

Få Rasmussen og Askvigs vurdering lige her (Video: Tariq Khan)

Chris Froome var rystet og rasende efter etapen lørdag til Mende.

Ikke på grund af resultatet. Her satte han igen dem alle sammen - inklusive Nairo Quintana, som han spurtbesejrede.

Men fordi en tilskuer hældte urin ud over ham og anklagede ham for at have dopet sig.

- Tak til alle de ægte fans, der kommer ud og støtter alle rytterne hver dag. En skam at en minoritet kan have så negativ en indflydelse, skriver Froome på Twitter med henvisning til vedkommende, der begik udåden.

Og Froome står ikke alene.

Både Mark Cavendish og Alberto Contador tyer til Twitter for at bekendtgøre deres afsky over handlingen.

- Ulækkert at høre @chrisfroome fik hældt urin ud over sig. Kan ikke tro, der stadig er mennesker, der ødelægger dette smukke løb, skriver Cavendish.

- Jeg skammer mig over det, jeg hører om, hvordan nogen kan tage til Touren for at kaste urin på en cykelrytter. Du har min støtte, Chris Froome, skriver Contador.

Ny skandale i Touren, da en tilskuer igen ikke kunne opføre sig ordentligt (Foto: AP) Cykling Tilskuer-tosse smed urin på førertrøjen

Froome er grundet sin forrygende kørsel i Pyrenæerne igen og igen blevet sat i forbindelse med doping, for kan det lade sig gøre at være så suveræn uden brug af forbudte stoffer?

Selv afviser briten på det klareste og ærgrer sig over at være dømt. Han bebrejder pressen den negative hetz.

- Vi arbejder ekstremt hårdt for at gøre, hvad vi gør. Og at en kan finde på at gøre det, det er ekstremt respektløst. Jeg synes, at nogle af mediernes dækning af løbet ikke har været professionel. Det er årsagen til den episode i dag, tror jeg, rasede Chris Froome efter etapen.

Ikke godt nok, Pinot. Slet ikke godt nok (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling 'Hvis Pinot var min søn, så havde han fået en røvfuld'

- Ingen fortjener sådan en behandling. Heldigvis er der tale om et mindretal af tilskuerne. For jeg må bare igen i dag takke for den fantastiske støtte, de fleste fans giver alle ryttere. Men desværre skal der ikke mere end et par stykker til at ødelægge det for alle. Det er bare ikke i orden, lød det fra en irriteret Froome.

Han er ikke den eneste Sky-rytter, der har problemer med folk i vejkanten.

Således har Richie Porte i to omgange været i infight med tilskuerne. Dels i Pyrenæerne, hvor en tilskuer slog Sky-stjernen.

- Jeg blev slået med tre kilometer igen. Jeg så ikke, hvem det var, da jeg var fokuseret på at hente Quintana, sagde Porte efter etapen til La Pierre-Saint-Martin.

Lørdag var den gal igen.

- Jeg ved, at Sky er lidt upopulære for tiden. Jeg sad i gruppe med Richie Porte i dag, og jeg sad og snakkede med ham på den sidste stigning, hvor han så bliver spyttet på, fortæller danske Michael Valgren til TV 2 Sporten.

Chris Froome har et solidt forspring på 3,10 minutter til Quintana på andenpladsen. Tejay van Garderen, Alejandro Valverde og Alberto Contador følger på de næste pladser 3,32-4,23 minutter efter.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

23 kommentarer
Vis kommentarer