Tour-stjerner i hård kritik af outsiderne

Nairo Quintana og Tejay van Garderen mener, der bliver taget alt for store chancer på nedkørslerne

Såvel Tejay van Garderen som Nairo Quintana sad med Chris Froome, Alejandro Valverde og Alberto Contador på etapen mandag, da de trillede over målstregen i Gap. (Foto: AP)
Såvel Tejay van Garderen som Nairo Quintana sad med Chris Froome, Alejandro Valverde og Alberto Contador på etapen mandag, da de trillede over målstregen i Gap. (Foto: AP)

Nogle Tour de France-ryttere er villige til at risikere liv og lemmer på nedkørslerne, selv om de har udspillet deres rolle i kampen om topplaceringerne.

Nairo Quintana (Movistar) er en af de topryttere, der er fremme med kritik efter den dramatiske 16. etape til Gap, hvor flere ryttere styrtede.

- Der er ryttere uden noget at kæmpe for, der kører ind midt mellem os, der kæmper for topplaceringer i klassementet. Der sker et styrt næsten hver gang, vi kommer her til Gap. Denne gang slap vi kun med nød og næppe godt fra det, siger Nairo Quintana.

Som Quintana påpeger, er det ikke noget nyt, at Tour de France-etaper til Gap udvikler sig dramatisk.

Peter Sagans kæreste er på plads til Tour de France (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Det var Sagans: Men her er din trøstpræmie

Mange husker etapen i 2003, da Joseba Beloki styrtede frygteligt på en nedkørsel og brækkede hoften, mens Lance Armstrong for at undvige den lidende spanier måtte styre cyklen tværs over en mark.

Alt for store risici
Mandag gik det galt for Geraint Thomas, der blev offer for et uforvarende skulderskub fra Warren Barguil og tørnede ind i en lygtepæl.

Tejay van Garderen (BMC) var en af de nærmeste tilskuere.

- Der er helt klart ryttere, der kører for farligt på nedkørslerne. Der er nogen, der kommer op over toppen og forsøger at indhente noget på nedkørslen, og de tager alt for store risici, siger Tejay van Garderen.

Jakob Fuglsang underskriver tirsdag en kontrakt for de kommende to sæsoner. (Foto: Tariq Mikkel Khan). Cykling Slutspillet om Jakob Fuglsang i gang

Mens Belokis karriere reelt var forbi, da han ramte asfalten den dag i 2003, slap Thomas noget heldigere fra sit uheld.

Waliseren kunne selv køre i mål og kan fortsætte i Tour de France som vigtig hjælperytter for Chris Froome.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

7 kommentarer
Vis kommentarer