Tour-vinder har fire millioner kroner til gode

Vincenzo Nibali har endnu ikke fået udbetalt sin præmie for at vinde Touren 2014. Den franske cykleunion tilbageholder pengene indtil enhver mistanke om doping er ryddet af vejen

Vincenzo Nibali øverst på Tour-podiet i Paris sidste år. De fire millioner kroner, han optjente i løbet, har han endnu ikke fået udbetalt, skriver avisen De Telegraaf. ( Foto: AP).
Vincenzo Nibali øverst på Tour-podiet i Paris sidste år. De fire millioner kroner, han optjente i løbet, har han endnu ikke fået udbetalt, skriver avisen De Telegraaf. ( Foto: AP).

Talrige dopingdømte cykelryttere har mistet deres resultater, men har fået lov at beholde de præmiepenge, de har kørt ind ved hjælp af ulovlig medicin og ulovlige metoder.

Den praksis forsøger den franske cykleunion FCC at komme til livs ved at tilbageholde præmiepenge vundet i franske løb i ét år, indtil resultatet af alle dopingprøver foreligger og enhver mistanke om doping er udryddet.

Det skriver den hollandske avis De Telegraaf ifølge cyclingnews.com. Avisen skriver, at vinderen af Tour de France 2014, Vincenzo Nibali (Astana), stadig har 539.630 euro - lidt over fire millioner kroner - til gode for sin sejrrige deltagelse i verdens største cykelløb.

Se også: Riis om Contador: Frustrerende, at Touren er glippet

Der er ikke tale om specifik mistanke mod Nibali eller andre vindere af franske cykelløb i 2014. Tilbageholdelsen af præmiepengene sker rutinemæssigt

Førstepræmien i Touren var på 450.000 euro, og dertil kommer altså cirka 90.000 euro, som Nibali har indtjent for etapesejre, etapeplaceringer og dage i løbets førertrøjer.

Også Niki Terpstra (Etixx-Quick Step), som sidste år vandt Paris-Roubaix, har sin sejrspræmie til gode. Præmien var på 30.000 euro - cirka 225.000 kroner. Præmiepengene fra andre løb i Frankrig er også rutinemæssigt tilbageholdt.

Se også: Cult-stjerne: Sporten er endelig på rette spor

Tour-arrangør ASO, som også står bag løb som Paris-Roubaix og Liège-Bastogne-Liège, understreger, at præmiepengene for længst er udbetalt, og at det er FCC, som holder dem tilbage.

Unionen har deponeret to millioner euro på en bankkonto, og udbetaling vil ske én gang årligt, oplyser FCC til De Telegraaf.

11 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere