Tour-vinder latterliggør supersprinter og tidligere holdkammerat

Bradley Wiggins har kun hån til overs for superstjernen og mangemillionæren Mark Cavendish, som deler cykler ud til fattige afrikanere med Team Dimension Data

Bradley Wiggins blev i 2012 den første britiske Tour-vinder. Han er desuden den mest vindende britiske OL-atlet og har vundet flere VM-medaljer i parløb sammen med Mark Cavendish. Foto: AP.
Bradley Wiggins blev i 2012 den første britiske Tour-vinder. Han er desuden den mest vindende britiske OL-atlet og har vundet flere VM-medaljer i parløb sammen med Mark Cavendish. Foto: AP.
Følg Cykling

Historiens første britiske Tour-vinder, Bradley Wiggins, er ikke en mand, der lægger fingre imellem, når han på jævnt engelsk giver sin mening om dette og hint til kende.

Ved et arrangement mandag aften i Manchester lod Wiggins sig interviewe på scenen i Lowry Theater, og kritikken og sarkasmen flød da frit fra den adlede superatlet, som er Storbritanniens bedste OL-atlet gennem alle tider.

- Han er som en genfødt Messias med en glorie om hovedet, sagde Wiggins om sin tidligere chef på Team Sky, David Brailsford, før han konstaterede, at Tour-kongen Chris Froome ’hader mig’.

Wiggins og Cavendish da de kørte på hold sammen. Foto: PA
Wiggins og Cavendish da de kørte på hold sammen. Foto: PA
 

De mest sydende spydigheder gemte han dog til sin tidligere holdkammerat Mark Cavendish.

Cavendish kører for det sydafrikanske Team Dimension Data, som gør en dyd ud af at indsamle og donere cykler til fattige afrikanske børn. Holdet og ikke mindst dets ryttere sørger på de sociale medier for, at deres offervillighed ikke går ubemærket hen.

Wiggins finder det øjensynligt latterligt, at stenrige mennesker som Mark Cavendish gør et stort nummer ud af at yde en smule velgørenhed i Afrika.

- Han går rundt med et armbåndsur til 300.000 pund (cirka 2,5 mio. kr.) og kører for et hold, der donerer ti cykler om dagen til Afrika. Jeg sagde til ham: ’Hvorfor sælger du ikke bare dit ur? Så kunne du købe Afrika’, sagde Wiggins på scenen, hvorfra han forinden med et ’fuck off’ havde bedt journalister forlade teatret.

Avisen The Independent lod imidlertid sin udsendte medarbejder blive i salen, hvorfra han torsdag kunne rapportere om Wiggins’ udfald mod andre notabiliteter i britisk cykling.

'Den højeste nogensinde': Her er Tour de France-ruten 2019

Cavendish forlænger kontrakten med Valgrens nye hold

Ærlig mega-stjerne chokerer: Min sport er kedelig

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind