Tour-vinder skred efter doping-forslag fra Riis

Carlos Sastre blev før sin Tour de France-sejr i 2008 opfordret til bloddoping af Bjarne Riis - derfor forlod spanieren efterfølgende holdet

ADD's konklusioner om Riis' ageren med doping på sit tidligere cykelhold blev fremlagt på pressemødet tirsdag.

- Det ser ud til, at du stadig godt kunne bruge nogle små poser med blod. De andre bruger det.

- Vi ved med sikkerhed, at Discovery bruger det.

Sådan lød ifølge en - i den netop offentliggjorte dopingrapport - anonym kildes forklaring Bjarne Riis' opfordring til Carlos Sastre inden Tour de France i 2008.

Carlos Sastre blev meget oprørt over bemærkningen, og selv om han - angiveligt uden doping - senere vandt Touren det år, så forlod han holdet efter sæsonen, da han ikke billigede den form for snyderi.

Bjarne Riis har erkendt at have haft kendskab til doping på sit cykelhold uden at gøre noget ved det - men han slipper for straf. (Foto: Jens Dresling) Cykling Dopingrapport: Riis svigtede som leder

Bloddoping skal også føjes til listen over Bjarne Riis' forbudte metoder til at nå toppen - men dog kun en enkelt gang, påpeger Riis selv. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Riis skjulte sandheden: Her er hans nye doping-afsløring

Til rapporten bekræfter Bjarne Riis, at Sastre forlod holdet af den grund - men også at spanieren havde misforstået Riis' budskab. Formentlig på grund af at samtalen foregik på engelsk.

Ifølge Riis var hans pointe blot, at han ville tale om, hvorvidt der stadig var ryttere, der benyttede bloddoping. Og at bemærkningen ikke var møntet som en opfordring til Sastre, men blot en konstatering af, at man nok skulle tage ekstra blod for at være med på toppen.

Først under efterårets Vuelta a España gik det op for Riis, at Sastre angiveligt havde misforstået ham, da spanieren påpegede, at han ikke ønskede at fortsætte på holdet på grund af det.


Her fortæller Ekstra Bladets Brian Askvig om Riis' rolle i dopingsagen.

18 kommentarer
Vis kommentarer