Tour-vinderens klare mål: Jeg vil slå verdensrekorden

Den tidligere Tour de France-vinder Bradley Wiggins vil sætte timeverdensrekord i London 7. juni

Foto: AP
Foto: AP

Kun få dage efter, at cykelrytteren Bradley Wiggins sluttede sin landevejskarriere på topplan med Paris-Roubaix, har han sat dato på sit næste store mål.

Den tidligere Tour de France-vinder og nuværende verdensmester i enkeltstart forsøger et attentat på timeverdensrekorden 7. juni på den olympiske cykelbane i London.

Forinden skal han køre det nye britiske etapeløb Tour de Yorkshire i maj.

Australieren Rohan Dennis har den nuværende verdensrekord på 52,491 kilometer sat i februar i år.

John Degenkolb tog sejren med en fantastisk spurt til sidst. (Foro: ZUMA Press) Cykling - 12. apr. 2015 - kl. 17:00 TV: Tysker tager eventyrlig sejr i Paris-Roubaix

- Timeverdensrekorden er den hellige gral for cykelryttere. Folk har kæmpet hårdt for den i mere end hundrede år, og nu er det min tur, siger Bradley Wiggins ifølge nyhedsbureauet AFP.

På det britiske OL-hold
Det har længe været kendt, at Wiggins ville forsøge sig med timerekorden. Siden den internationale cykelunion genskabte interessen for den sidste sommer har flere forsøgt sig.

Da Wiggins tilkendegav sin interesse for den, erkendte flere ryttere, at de skulle forsøge sig før ham.

Se også: LeMond: Armstrong fortjener livstid

Således også hans landsmand Alex Dowsett, som kører for det spanske Movistar-hold. Han kører rekordforsøg i Manchester den 2. maj.

Efter sit rekordforsøg retter Bradley Wiggins fokus mod OL i Rio, hvor han gerne skulle vinde sin ottende OL-medalje, når han kører på det britiske 4000-meter-hold.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere