Tour-vinderens kongekontrakt: Bedst betalte nogensinde

Chris Froome indgik en særdeles lukrativ kontraktforlængelse med Team Sky, der gør ham til sportens bedste betalte rytter - nogensinde

Chris Froome kan nu også grine hele vejen ned til banken (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Chris Froome kan nu også grine hele vejen ned til banken (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Den dobbelte vinder af Tour de France Chris Froome er en af verdens bedste ryttere på den tohjulede. Det har han bevist flere gange, især med sine to sejre i Touren 2013 & 2015.

Det gør naturligvis den 30-årige brite til en eftertragtet herre, men inden diverse spekulationer om et eventuelt lukrativt holdskifte for Froome med de kenyanske rødder så dagens lys, fik Team Sky og deres Tour-kaptajn lukket ned for alle rygtehistorier, inden de var opstået, da de i tirsdags meddelte, at Froome havde forlænget sin aftale med Team Sky, så kontrakten nu gælder indtil udgangen af 2018.

De næste tre sæsoner skal briten altså køre rundt i tøjet for verdens måske største cykelhold, men det er bestemt ikke blevet en billig aftale, som Sky lukkede med Froome. Tour-vinderen tager sig nemlig rigtig godt betalt.

Faktisk tager Froome sig så godt betalt, at han bliver den bedst betalte cykelryttere nogensinde. Det fortæller engelske The Times.

Avisen skriver, at Froome fremover vil tjene 4 millioner pund om året, svarende til ca. 40 millioner danske kroner, og den kongekontrakt kanonerer Froome i toppen af lønbarometeret.

Se også: Derfor er han så suveræn: Froome er en supermand

Fodboldfans vil næppe falde i svime over Froomes årsløn, hvor folk som Lionel Messi med en årsløn på 485 millioner kroner og Cristiano Ronaldo med 405 millioner kroner årligt er de bedst betalte fodboldspillere. Faktisk vil Froomes nye årsløn ikke være i nærheden af fodboldens 100 bedst betalte spillere, omend briten dog kommer til at tjene mere, end Danmarks bedst betalte, Simon Kjær med 31 millioner kroner om året, gør.

Men i cykelsportens terminologi har Froome mere end skudt papegøjen, og hans nye lukrative kontrakt, som givetvis også består af bonusser fra en vunden Tour de France, sikrer så rigeligt den nybagte fars fremtid.

Hvis man sammenligner Froomes kontrakt med rivalerne i det professionelle cykelfelt, så overgår Sky-rytterens kontrakt nu både Peter Sagan og Alberto Contadors kontrakter hos Tinkoff samt Tour-vinderen 2014, Vincenzo Nibali fra Astana. Alle tre menes at tjene ca. ti millioner kroner mindre om året end Froome, mens BMCs klassiker-stjerne og tidligere verdensmester Philippe Gilbert tjener små 25 millioner kroner om året.

Til gengæld for millionhyren så må cykelstjernerne leve med en konstant mistænkeliggørelse af deres præstationer, hvor der næppe går en dag, hvor de ikke bliver konfronteret med doping-historier.

Se også: Fodboldspillernes top-20: Så meget tjener de

8 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere