Træner begik selvmord efter positiv dopingprøve

Belgisk cykelcross ramt af skandale og efterfølgende tragedie, da juniorrytteren Fabio Verberckmoes blev fældet for kortison

Belgisk cykelcross er efter skandalen med Femke van den Driessches eldrevne cykel atter i vælten, idet en træner har begået selvmord, efter at hans rytter er fældet i en dopingkontrol. Foto: Photosport Int/REX/All Over Press.
Belgisk cykelcross er efter skandalen med Femke van den Driessches eldrevne cykel atter i vælten, idet en træner har begået selvmord, efter at hans rytter er fældet i en dopingkontrol. Foto: Photosport Int/REX/All Over Press.

I månedsvis arbejdede træneren Eddy V. intensivt på at indgå et samarbejde med den belgiske cykelcross-rytter Fabio Verberckmoes, og da det endelig lykkedes, gik det frygteligt galt.

Verberckmoes risikerer i dag fire års karantæne fra al sport på grund af doping, og Eddy V. har begået selvmord.

Om der faktisk er en direkte sammenhæng mellem skandalen og tragedien, vides ikke med sikkerhed, men det er en kendsgerning, at Eddy V. - hvis fulde navn ikke er offentliggjort - onsdag begik selvmord umiddelbart efter, at nyheden om Verberckmoes' positive prøve fra et løb i december blev kendt.

Træneren efterlod ikke et afskedsbrev, skriver cyclingnews.com, hvorfor det er uvist, om han erkender et ansvar for Verberckmoes' positive test. Den opfattelse har rytteren og hans familie dog.

- Fabio fik en ny træner tidligt i december. Det var en udefra, som brugte mere end fire måneder på at plage Fabio for at få lov at træne ham, siger rytterens far, Philippe Verberckmoes, til avisen Het Laatste Nieuws ifølge cyclingnews.com.

Faderen fortæller, at Eddy V. tre dage før et løb nær Liège 18. december hentede Fabio Verberckmoes i familiens hjem, og at han ved den lejlighed injicerede den unge rytter med det, han kaldte en vitaminopløsning.

Træneren afviste al bekymring med en forsikring om, at han havde gjort det ofte, og at det var fuldt lovligt.

- Jeg havde tillid til han nye træner. Ingen tænkte i ét sekund på, at han var i færd med at dope Fabio, siger Philippe Verberckmoes til Het Laatste Nieuws.

Netop ved løbet i Liège, hvor han blev nummer to, afleverede Fabio Verberckmoes den dopingprøve, som viste sig at være positiv for kortison.

Se også: Cykelrytter får seks års karantæne for at bruge motor

Eugène Christophe lå to gange til at vinde Tour de France - begge gange kostede en knækket forgaffel den populære cykelrytter sejren. (Polfoto) Sport og Spil Tourens uheldigste rytter: Gik glip af to Tour-sejre

Se også: Forsøgte selvmord efter dopingdom

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere