Tragedien fortsætter for tidligere Tour-stjerne: Søn testet positiv for doping

I 2002 sluttede den tidligere cykelrytter Raimondas Rumsas som nummer tre i Tour de France. Siden har skandalerne haglet ned over familien Rumsas, og nu er den 21-årige søn Raimondas Rumsas Jr. blevet testet positiv for doping

Han blev nummer tre i Tour de France 2002, men siden har tragiske hændelser stået i kø for Raimondas Rumsas - nu er hans søn taget for doping. Foto: AP
Han blev nummer tre i Tour de France 2002, men siden har tragiske hændelser stået i kø for Raimondas Rumsas - nu er hans søn taget for doping. Foto: AP

Lampres og Litauens Raimondas Rumsas var en meget talentfuld cykelrytter tilbage i 2002, som kulminerede med en tredjeplads i Tour de France. Der er dog ikke meget at glæde sig over for familien Rumsas i øjeblikket.

Det er netop kommet frem, at sønnen Raimondas Rumsas Jr. er blevet testet positiv for brug af væksthormonet GHRP-6.

Raimondas Rumsas Jr. bor i Lucca i Italien, og det var netop her, at italiensk politi havde en mistanke om Rumsas' dopingmisbrug. Det resulterede i en ransagning, hvor medikamenter og forskellige dopingpræperater blev fundet.

Hele fem mennesker er under mistanke for videresalg af dopingpræperaterne.

Familien Rumsas er i forvejen i vælten efter, at Raimondas Rumsas' anden søn Linas pludselig døde tilbage i maj måned i år. I den forbindelse er familien under mistanke, da han sandsynligvis døde på grund af doping.

Raimondas Rumsas Jr. er en meget talentfuld rytter, der har kørt for Team Soligo Amaru' Palazzago Sirio med den tidligere Saeco-rytter Salvatore Commesso som sportsdirektør.

Faderen er også dømt for doping
Det er ikke kun den ældste søn i familien Rumsas, der er blevet testet positiv. Den tidligere nummer tre i Tour de France blev har været i dopingvælten hele to gange.

Konen Edita blev stoppet på vej hjem fra Tour de France i 2002, da hun kørte i en bil fyldt med doping. I den forbindelse blev sagen afgjort i retten i 2005, hvor Raimondas Rumsas og Edita i januar 2006 blev dømt fire måneders betinget fængsel.

I 2003 blev den tidligere tourstjerne også testet positiv for brug af EPO under Giro d'Italia, men han endte alligevel med at dominere den international cykelscene i flere år.

Edita afviser, at sønnerne har noget med dopingmiljøet at gøre.

- Vi vil forklare om de lægemidler, som er blevet beslaglagt, når de synes, at vi fortjener at svare på spørgsmål. Vi talte ikke med drengene om disse ting. Man doper sig simpelthen ikke, siger Edita til cyclingnews.com

Da Raimondas Rumsas, den gamle, blev nummer tre i Tour de France i 2002, der var det efter vindende Lance Armstrong og med Joseba Beloki på andenpladsen.

Den 21-årige litauer Raimondas Rumsas Jr. er blevet testet positiv for doping. Foto: All Over Press
Den 21-årige litauer Raimondas Rumsas Jr. er blevet testet positiv for doping. Foto: All Over Press
 

Se også: Sønnen døde: Nu efterforsker de hans berygtede cykel-far

Se også: Dopinglæge ville give sin søn epo

Mandag morgener kan være en kedelig og stressende oplevelse for det arbejdende
folk. Det er da også dem, der oftest rammes af en blodprop i hjertet om mandagen. Foto: Colourbox Krop og træning Blodproppen rammer om mandagen

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen