Transcyklist vækker harme: - Uretfærdigt

Rachel McKinnon er født som dreng, men er nu dobbelt verdensmester i en kvindeklasse

Rachel McKinnon i forbindelse med VM-guldet i weekenden. Foto: OLI SCARFF/Ritzau Scanpix
Rachel McKinnon i forbindelse med VM-guldet i weekenden. Foto: OLI SCARFF/Ritzau Scanpix

Den 37-årige canadiske cykelrytter Rachel McKinnon genvandt i weekenden titlen som verdensmester i sprint for kvinder i Manchester i klassen 35-44 år.

Og netop kønnet er det interessante, for McKinnon blev født som dreng, men blev i 2012 transkønnet.

Canadierens succes bliver ikke helt godt modtaget hos konkurrenterne. Victoria Hood mener eksempelvis, at det uretfærdigt, at canadieren kører mod kvinder, da hun har mandlige hormoner i kroppen.

- Det er ikke kompliceret. Videnskaben er der, og den siger, at det er uretfærdigt. Den mandlige krop, som hun har haft i puberteten, giver fortsat fordele - det forsvinder ikke, siger Victoria Hood til New York Post.

- Jeg sympatiserer med dem. De har ret til at dyrke idræt, men de har ikke ret til at vælge den kategori, de vil, siger Hood om transkønnede sportsfolk.

McKinnon mener, at der er tale om en irrationel frygt.

- Ved at stoppe transseksuelle kvinder fra at konkurrere eller bede dem tage medicin, så fornægter du deres menneskerettigheder. Min medicinske historik siger, at jeg er en kvinde, siger McKinnon.

- Min læge behandler mig som en kvinde, mit kørekort siger, at jeg er en kvinde, men folk der går imod min eksistens vil fortsat tænke på mig som en mand, siger McKinnon.

Clinton Njie jubler efter scoring for Marseille. Foto: Claude Paris/Ritzau Scanpix Intl. fodbold Fodbold-stjerne i kæmpe bommert: Fejrer klubskifte med sexvideo

Sport og Spil Helt tæt på F1-korrespondentens favoritter: Derfor bliver grid girls savnet

Artiklen fortsætter under billederne

Fotos: OLI SCARFF/Ritzau Scanpix

 

De kvindelige deltagere ved VM i atletik skal ikke vise alt for meget hud i Qatar. Foto: FRANCOIS LENOIR/Ritzau Scanpix Atletik Advarer kvinderne: Vis ikke for meget hud

Mål, hopper over banden kysser konen - men så opdager han, at målet er annulleret og kampen er i gang.  Screenshot Intl. fodbold Klip går verden rundt: Kysser konen - så går fejlen op for ham

Spørgsmålet er nu, om hun også kan blive en faktor ved OL næste sommer. Her kan man deltage, hvis man har fået hormonbehandling i to år og har et tilfredsstillende testosteronniveau.

Det har været på tale at stramme reglerne yderligere, men man er ikke blevet helt enige om retningslinjerne.

Udover at være cykelrytter, så er McKinnon også professor i filosofi og aktiv feminist.

Allerede som 13-årige tænkte canadieren på, om hun havde det forkerte køn, men det var først 16 år senere, at der blev gjort noget ved det.

Ved weekendens verdensmesterskab, hvor McKinnon genvandt guldet, så gik bronzen i øvrigt til danske Kirsten Herup Søvang, mens amerikanske Dawn Orwick tog sølv.

Tidligere har også en anden tidligere mand banket kvinderne efter at være blevet kvinde, som du kan LÆSE HER

Dennis Rodman har vundet NBA fem gange - her er han på vej til tv-show med Anna Nicole Smith i 2005. Foto: Mario Anzuoni/Ritzau Scanpix Anden sport - Tilbød mig 135 millioner for at gøre Madonna gravid

Julia Görges blev omtalt som 'Karlovic med store bryster' af modstanderens træner. Foto: BARBARA GINDL/Ritzau Scanpix Tennis Træner motiverer spiller med upassende bryst-snak

Paige Spiranac har former, der kan slå de fleste omkuld. Foto: Martin Dokoupil / AP Sport og Spil Golf-baben over dem alle: Brysterne kan være i vejen