Tre år gammel dopingprøve (!) fælder Vuelta-rytter

Giampaolo Caruso er taget for brug af epo i en dopingtest fra marts 2012. Han kommer ikke med i Vueltaen

Tidligere på sommeren var det Luca Paolini, der blev testet positiv for doping. Nu er en ny Katusha-mand røget i fælden (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Tidligere på sommeren var det Luca Paolini, der blev testet positiv for doping. Nu er en ny Katusha-mand røget i fælden (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Den italienske cykelrytter Giampaolo Caruso er blevet midlertidigt suspenderet af Den Internationale Cykelunion (UCI).

Årsagen er, at der er blevet fundet spor af dopingstoffet epo i en prøve, som den nu 35-årige Katusha-rytter afleverede den 27. marts 2012.

Derfor kommer han ikke med i etapeløbet Vuelta a España, der begynder på lørdag. Her var han en del af Katushas trup på ni ryttere.

UCI meddeler, at den over tre år gamle prøve blev gemt og senere genåbnet, efter man havde fundet nye og forbedrede testmetoder.

Giampaolo Caruso har ret til at bede om at få en B-prøve analyseret, meddeler UCI.

Italieneren er ikke kendt for at have leveret de helt store resultater i sin lange karriere. Han var også et af de navne, der blev nævnt i forbindelse med den store dopingafsløring 'Operacion Puerto' i 2006.

Sidste år vandt han dog endagsløbet Milano-Torino. Et løb, som Alberto Contador også har vundet.

Katusha skrev søndag kontrakt med den danske Tinkoff-Saxo-kører Michael Mørkøv, men det er altså usikkert, om danskeren får Giampaolo Caruso som holdkammerat i den kommende sæson.

4 kommentarer
Vis kommentarer