Trods stærke smerter: Fuglsang fortsætter

Endnu et styrt sendte torsdag Jakob Fuglsang ud af klassementet i Danmark Rundt, men han fortsætter for tilskuernes skyld

Jakob Fuglsang efter etapen til Vejle torsdag. (Foto: Claus Bonnerup)
Jakob Fuglsang efter etapen til Vejle torsdag. (Foto: Claus Bonnerup)

SLAGELSE (Ekstra Bladet): Opbakningen fra de mange tilskuere langs Danmark Rundt-ruten fik fredag Jakob Fuglsang til at trodse smerterne i sin forslåede krop efter et styrt torsdag, så han kunne stille til start på fjerde etape i Slagelse.

Fra scenen hyldede han tilskuerne, da han blev præsenteret, og bagefter udtrykte han bekymring for den familie, han ramte i en desperat og forgæves undvigemanøvre 50 kilometer fra mål på torsdagens kongeetape.

- Jeg havde valget mellem at ryge ned i styrtet, ramme et træ eller køre ind på fortovet bag om nogle tilskuere. Jeg valgte det sidste, men desværre trådte familien lige et skridt tilbage, og så ramte jeg moderen med mit styr, fortalte Fuglsang umiddelbart før startskuddet.

Se også: Jakob Fuglsang var rasende efter voldsomt styrt

- Det var en familie med små børn, og jeg håber virkelig, at de ikke har slået sig alt for meget, sagde Fuglsang, som kom flintrende arrig i mål torsdag og smed sin cykel fra sig. Først ud på aftenen ville han sige noget til journalisterne, som sjældent har set ham så sur.

Fredag forklarede Fuglsang, at det var den mistede chance for en etapesejr på en dag, hvor han var utroligt godt kørende, som gjorde ham bitter og indebrændt.

Grimt sår på hoften
- Jeg var bitter. Jeg troede på, at jeg kunne have vundet, for jeg var godt kørende, og jeg håbede og troede på, at det var nu, jeg kunne få en sejr, sagde Fuglsang, som ikke har vundet et cykelløb i de seneste tre sæsoner.

- Og så kom styrtet oven i alle de andre styrt, jeg har været ramt af, sagde Fuglsang, som bar en stor forbinding på højre albue, som torsdag blev syet med seks sting.

Derudover har han hudafskrabninger på især ryggen og har en grimt sår på højre hofte. Muskelsmerterne kunne man tydeligt aflæse i hans ansigt og stive gang.

- Jeg håber, at jeg kan fuldføre løbet, men det bliver svært at køre enkeltstarten for fuld kraft, når jeg ikke kan ligge ned i bøjlen, sagde Fuglsang med tanke på det specielle styr, de stive enkeltstartcykler har.

Rytteren ’ligger ned’ over styret med albuerne hvilende på to polstrede bøjler for at skabe den bedst mulige aerodynamik i tempodisciplinen. Med et slemt sår på albuen er Fuglsang særligt handicappet forud for den vigtige etape, der køres i Helsingør lørdag aften.

Se også: Flyvende Lars Bak tør ikke tro på sejren endnu

3 kommentarer
Vis kommentarer