Trodser grimt sår: Cykelstjerne deler tragisk historie

Sydafrikaneren Willie Smit læderede sit knæ i et styrt på 14. etape af Vueltaen. Nu forklarer han, hvorfor han for enhver pris ville fortsætte i løbet

Willie Smit kører for Katusha-Alpecin og er i gang med sin anden sæson som professionel. Foto: © Yuzuru Sunada/Belga via ZUMA Press / Ritzau Scanpix
Willie Smit kører for Katusha-Alpecin og er i gang med sin anden sæson som professionel. Foto: © Yuzuru Sunada/Belga via ZUMA Press / Ritzau Scanpix
Følg Sport
Følg Cykling

Allerede over to timer efter den førende rytter i den samlede stilling og med ringe udsigt til at gøre en forskel i løbet valgte sydafrikaneren Willie Smit efter 14. etape i årets Vuelta a España at fortsætte i løbet, selv om han i et styrt kørt før mål læderede sit knæ så voldsomt, at der måtte 16 sting til at lappe det sammen.

Årsagen til, at han insisterede på at fortsætte i løbet, var ikke åbenlys, men søndag før sidste etape i løbet forklarede Smit på Twitter, hvorfor han ikke er typen, der giver op. Forklaringen er ikke udtømmende – faktisk langt fra – men den er ikke desto mindre gribende.

Smit har som følge af en række voldsomme oplevelser i livet lært, at man aldrig skal give op, og at man ikke skal lade sig skræmme og stikke halen mellem benene.

- Da jeg var syv år gammel, så jeg for første gang en mand tæve min mor. Så elendigt, som vores liv var, så er det én ting, der vil stå prentet i min hukommelse for evigt, skriver Willie Smit på Twitter.

- Hun blev banket mange gange, men ikke en eneste gang skreg hun, lod en tåre falde eller løb som en kujon. Det er min motivation, skriver Smit, som ikke gør rede for, hvem der øvede vold mod hans mor eller hvorfor.

Det er rimeligt at antage, at det ikke var hans far, for i næste tweet hylder Smit faderen, som blev dræbt i soldatertjeneste.

- Ikke længe efter døde min far i Afghanistan i færd med at fjerne landminer og beskytte folk på disse farlige veje, skriver Smit.

- På min bryllupsdag erkendte jeg over for min kone, at jeg aldrig vil kunne være den mand, min far var. Men de statuerede begge et eksempel for mig om ikke at være en kujon. Tak, mor og far!

Vuelta a España er 26-årige Willie Smits første Grand Tour. Han kører for det schweizisk indregistrerede World Tour-hold Katusha-Alpecin og er i gang med sin anden sæson som professionel.

Deler voldsomt billede: Ikke for sarte sjæle

Vandt for sjette gange i Vueltaen

Fører Vuelta'en: Nu skriver han ny kontrakt

Fuglsang i kæmpe-triumf i Vueltaen

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+