TV 2: EM-cykling til Herning i 2017

Uden dansk deltagelse blev EM i landevejscykling i år afviklet med stor succes i Frankrig. Næste år henlægges stævnet til den jyske hede, oplyser TV 2

Slovakken Peter Sagan vandt i september EM-titlen og en måned senere genvandt han VM. Foto: AP.
Slovakken Peter Sagan vandt i september EM-titlen og en måned senere genvandt han VM. Foto: AP.

Superstjernen Peter Sagan vandt i september cykelsportens grimmeste mesterskabstrøje, da han i Plumelec i Frankrig blev europæisk mester. Agter han at forsvare sin titel næste år, kommer det til at finde sted i Herning.

TV 2 oplyser, at EM i landevejscykling er tema for et pressemøde i Herning onsdag, hvor byens borgmester vil afsløre, at mesterskabet skal afvikles på heden i begyndelsen af august 2017.

På Twitter skriver TV 2-sportschef Frederik Lauesen, at TV 2 vil transmittere det flere dage lange stævne i august. Han efterlader ingen i tvivl om, at den store begivenhed på dansk grund er en kendsgerning.

Herning-borgmester Lars Krarup skriver på Twitter, at 'et nyt stort internationalt mesterskab' kommer til Herning i 2017.

Danske herreryttere deltog ikke i EM i år på grund af den elendige økonomi i Danmarks Cykle Union, DCU. Unionen sparede simpelt hen pengene til bedre tider.

Alligevel afholder Danmark altså stævnet næste år.

5 kommentarer
Vis kommentarer