TV-boss begræder VM-katastrofe: 'Det er næsten ikke til at bære'

Norsk tv leverede en fornem dækning af VM i landevejscykling lige indtil den store finale, hvor strømmen gik, da spændingen var på sit højeste

Ved store tv-produktioner som VM i landevejscykling cirkulerer almindeligvis et fly i stor højde over ruten og opsamler tv-signaler fra de mange tv-helikoptere længere nede, hvorefter signalet bliver transmitteret til en sendestation på landjorden.

Norsk TV 2 løb ingen risiko under det netop overståede VM i Bergen og havde hele to fly i luften for at sikre ubrudt dækning, forklarer sportschef på dansk TV 2, Frederik Lauesen.

Alligevel blev den store finale søndag ramt af sort uheld, da fejl på et strømkabel betød, at et stort område på stigningen Fløyen pludselig var uden elektricitet.

Netop dér på stigningen stod den boks, der skulle modtage signalerne fra de to fly, og uden strøm forsvandt tv-signalet i cirka fem minutter, da spændingskurven i det lange løb nærmede sig toppen med kun få kilometer til mål.

- Jeg sad selv og så løbet, og det var drønhamrende ærgerligt, at signalet pludselig forsvandt. Jeg ærgrede mig på vegne af vores mange seere og brugere, siger Frederik Lauesen.

- Det var næsten ikke til at bære, for vore gode norske venner på TV 2 har leveret en helt forrygende god dækning og har været virkelig godt dækket ind rent teknisk.

- Det er en fejl, der sker yderst sjældent, men den kan altså ske. Vi har sendt mange, mange timer fra VM, og så sker der et strømsvigt netop mod slutningen af herrernes linjeløb. Det kan ikke være mere uheldigt, siger Lauesen og minder om, at de manglende minutter kan ses på TV 2’s hjemmeside.

Den norske TV 2-chef Olav Sandnes ærgrer sig også over den grimme plet på et ellers velproduceret VM:

– Det er utrolig trist, og vi beklager det virkelig. Vi fik heldigvis den sidste kilometer, men før det skulle vi have haft signaler fra en vældigt spændende spurt. Vi lover at det hele fungerer næste gang, der er VM i Bergen, siger Olav Sandnes.

Danske Magnus Cort forsøgte sig på de sidste kilometer med et overraskende og dumdristigt angreb, men han blev kørt ind af det favoritspækkede felt, hvorefter det hele blev afgjort i en spurt.

Den forsvarende verdensmester, slovakken Peter Sagan, besejrede i en tæt duel nordmanden Alexander Kristoff og vandt mesterskabet for tredje år i træk. Bedste dansker blev Søren Kragh Andersen på en 12. plads, mens Cort blev nummer 29.

Se også: Suverænt dansk VM: Tævede store cykel-nationer

Se også: Ufattelig dansk VM-succes: 'Det er for vanvittigt'

Se også: Utrolig bedrift! Dansk supertalent vinder VM-guld

Alt var i en kort stund som det lykkeligste eventyr for Michael Rasmussen, der stod til at vinde Tour de France i 2007. Men så gik det galt. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Da trøjen blev flået af: Fra himmel til helvede

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen