Tv-helikopter blæste ryttere i grøften

Flere ryttere i det belgiske løb Antwerp Port Epic røg i grøften, da en tv-helikopter kom for tæt på

Belgiske Aimé de Gendt (Wanty-Gobert) var hurtigst i Antwerp Port Epic, hvor andre ting end cykelløbet desværre tiltvang sig opmærksomhed. Foto: Kristof Van Accom/AFP/Ritzau Scanpix
Belgiske Aimé de Gendt (Wanty-Gobert) var hurtigst i Antwerp Port Epic, hvor andre ting end cykelløbet desværre tiltvang sig opmærksomhed. Foto: Kristof Van Accom/AFP/Ritzau Scanpix
Følg Cykling

Søndag mens de fleste cykel-elskeres øjne var rettet mod den store bjergetape i Vuelta a España, blev der i Belgien kørt væddeløb på et lidt andet underlag.

For i Antwerp Port Epic blev ikke færre end 37 af de i alt knap 200 kilometer udgjort af ikke-asfalteret vej. Det gav - som i den første udgave sidste år - et seværdigt cykelløb med masser af angreb.

Belgiske Aimé de Gendt (Wanty-Gobert) var først over stregen syv sekunder foran de nærmeste forfølgere og mere end et halvt minut foran det stærkt decimerede hovedfelt med blandt andre danske Christopher Juul-Jensen.

For andre ryttere blev søndagen fyldt med lidt andre oplevelser. Dels var løbet så hårdt, at flere end halvdelen af rytterne slet ikke kom i mål. Og dels var pilot og fotograf i en tv-helikopter opsat på at lave de bedst mulige billeder.

Det lyder som udgangspunkt fint nok, men de fløj så tæt på rytterne, at de fik blæst en del af dem i grøften.

Blandt andre den franske sprinter Adrien Petit, der kører for Total Direct Energie. Han sendte efter løbet en lille hilsen til arrangørerne:

'En rigtig flot rute i dag med mange stier og brostensstykker. Desværre var den største fare helikopteren, der blæste mig af vejen med fem-seks andre ryttere.'

'HOLD VENLIGST AFSTAND', skriver den franske rytter, der har ledsaget teksten med et billede af sig selv i en grøft, hvor han gestikulerer vredt mod helikopteren.

Desuden havde to får fået forvildet sig ind på en af passagerne på grusvejen og var ved at vælte flere ryttere. Heldigvis slap rytterne bedre fra mødet med fårene end med helikopteren.

Det danske talent Ludvig Anthon Wacker, der kører Team Sunweb Development, var også med i løbet, men gennemførte ikke.

Køkkenmareridt sender Froome på hospitalet

Amerikansk klatrer tager solosejr på barsk Vuelta-etape

Sygdom tvinger dansk bjerghjælper ud af Vueltaen

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+