TV koster en etape af Danmark Rundt

2016-udgaven af Danmark Rundt bliver kort og en etape fattigere. Det skyldes både logistik og tv-hensyn

Post Danmark Rundt bliver kortere end tidligere. (Foto: Claus Bonnerup)
Post Danmark Rundt bliver kortere end tidligere. (Foto: Claus Bonnerup)

Cykelløbet Danmark Rundt, som i 2016 hedder PostNord Danmark Rundt, bliver en etape fattigere end i løbets tidligere udgaver.

Den normale dobbeltetape med en lidt kort etape samt en kort enkeltstart er sløjfet til fordel for en lidt længere enkeltstart.

Blandt andet derfor bliver årets rute en af de korteste nogensinde med sine blot 750 kilometer.

Det offentliggjorde løbsdirektør Jesper Worre på et pressemøde tirsdag, hvor ruten til årets løb blev præsenteret.

Se også: Her er ruten til Post Danmark Rundt

Logistiske problemer med to etaper på samme dag er en del af årsagen til ændringen, men også tv-dækningen fra DR, som sidste år var en stor succes, har spillet ind.

- Vi har tænkt meget i billeder ved planlægningen af ruten, så det bliver en endnu bedre oplevelse for seerne, siger Jesper Worre.

Løbet skydes i gang i Herning 27. juli med en etape til Esbjerg, inden rytterne skal starte 2. etape blandt et væld af sommerglade turister på Rømø for at bevæge sig til Sønderborg.

Igen i år skal kongeetapen afgøres på Kiddesvej i Vejle, og så kommer den 19,6 kilometer lange enkeltstart i Nyborg på næstsidste etape.

Det kan meget vel blive de to etaper, der afgør det samlede klassement inden opløbet på Frederiksberg på sidste etape.

Belært af en vild 1. etape i sidste års løb tør Jesper Worre ikke udelukkende pege på Vejle-etapen og enkeltstarten som de afgørende kilometer.

- Det kan man ikke sige, for sidste gang var det 1. etape ned til Esbjerg. For hvis du ikke var med der, så var du ude af klassementet. På 2. etape kan de sprænge hele lortet, hvis de vil, lyder det fra løbsdirektøren.

Se også: Ung franskmand snupper sprintersejr i Paris-Nice

Tinkoff, LottoNL-Jumbo og Astana er de tre bekræftede World Tour-hold til start på nuværende tidspunkt, men arrangørerne forhandler fortsat med Sky, Giant-Alpecin, Etixx-Quickstep og Cannondale om at stille til start.

Og Jesper Worre er optimistisk i forhold til at få tilsagn fra et par af holdene.

- US Challenge er aflyst, og det har åbnet dem. Det var sværere, inden det blev aflyst for et par uger siden, så derfor er jeg ret optimistisk omkring at få fem hold med, siger Worre.

Dermed er han tæt på at nå sit mål for antallet af World Tour-hold på startlisten.

- Sidste år havde vi tre med og havde et super cykelløb. Vi har været oppe og have seks et år. Jeg er glad, hvis det bliver fire, men jeg vil også meget gerne have fem, og vi har pengene til det, siger Jesper Worre.

Derudover er der afsat tre pladser til danske kontinentalhold. De tre pladser skal seks danske hold kæmpe om i løbet af sæsonen. Dog kan en fjerde plads til et dansk hold også komme på tale, siger Jesper Worre.

Se også: Dansk cykelhold henter rutineret OL-medaljevinder

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere