TV: Kyllingen kører Alpe d'Huez: Et modbydeligt bjerg

Michael Rasmussen har taget endnu en tur op ad Alpe d'Huez

TV: Se kyllingen køre op til Alpe d'Huez og kommentere undervejs - han afslører også sin egen yndlingsrytter (Foto: Tariq Mikkel Khan)

I dag afgøres årets Tour de France, når løbets sidste bjergetape køres - og rytterne slutter op ad legendariske Alpe d'Huez.

Den tidligere gule trøje i Tour de France, Michael Rasmussen, er Ekstra Bladets ekspert i Frankrig, og han har taget en ny hård cykeltur op ad bjerget

- Det er absolut ikke blevet nemmere siden jeg var heroppe sidst. Det er ganske enkelt et modbydeligt bjerg, siger Rasmussen til Ekstra Bladet.

- For rigtig mange af rytterne i Touren vil det føles som om de alle står på Champs-Élysées, når de står på toppen af Alpe d'Huez, siger Rasmussen.

- Der er lagt op til cykelløb for alle pengene og en fantastisk afslutning på Tour de France i år, siger Rasmussen.

Edvald Boasson Hagen kører Post Danmark Rundt (Foto: All Over) Cykling Endnu en stjernerytter kører Post Danmark Rundt

Han peger særligt på et sted på opstigningen, der er ekstra hård.

- Cirka 20 meter efter, at kilometer nul bliver passeret kommer første melding fra computeren om, at stigningsprocenten allerede ligger på 10 procent, og det bliver den ved med de næste to kilometer, som er de absolut hårdeste på vej op af det her legendariske bjerg, siger Rasmussen.

- Der vil være en voldsom positionskamp om at komme først ind på bjerget, og rigtig mange af kaptajnernes hjælperyttere vil inden for de første to kilometer være brugt fuldstændig op, siger Rasmussen.

Se de seks minutter og 30 sekunder med Michael Rasmussen, der cykler op ad menneskehavet på Alpe d'Huez og kommenterer undervejs, øverst i artiklen.

Contador med kramper. Så er det svært at angribe (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Lidende Contador: Derfor gik vi frem

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

21 kommentarer
Vis kommentarer