TV: Kyllingen stegt: Erobrer legendarisk Tour-bjerg

Michael Rasmussen besteg på hviledagen Pra Loup, hvor legenden Eddy Merckx i 1975 tabte Touren. Tour-feltet har mål på toppen af bjerget onsdag

Opkørslen til Pra Loup - målområdet onsdag. (TV: Tariq Mikkel Khan)

SELONNET (Ekstra Bladet): Den første bjergafslutning i Alperne i årets Tour finder sted på Pra Loup, som for tredje gang er med i Tour de France.

Det var her, at Eddy Merckx i 1975 måtte erkende, at hans tid som Tour-konge var overstået, da han måtte slippe taget i Bernard Thévenet, som vandt Touren.

Michael Rasmussen cyklede på hviledagen op på toppen for at teste stigningen, inden Tour-feltet onsdag buldrer opad, og han måtte konstatere, at det næppe var Pra Loup i sig selv, der knækkede Merckx dengang, for stigningen trækker ikke tænder ud.

Oleg Tinkov er ikke velkommen i Tour'en (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling Oleg Tinkov ikke velkommen i Touren

- Det er langt fra verdens sværeste opkørsel. Jeg tror, at nedkørslen fra Col d’Allos (umiddelbart inden Pra Loup, red.) bliver mere afgørende end opkørslen til Pra Loup, som ikke lægger op til de store tidsforskelle, siger Michael Rasmussen på optagelserne fra turen i Merckx hjulspor.

- Jeg vil blive meget forbavset, hvis nogle af favoritterne er i stand til at skabe afgørende tidsforskelle på Pra Loup, for stigningsprocenterne er simpelt hen ikke høje nok for en toptrænet professionel.

Chris Froome vil måske forsøge en double allerede i år (Foto: AP) Cykling Contador dropper drøm - Froome tager over

- Højst sandsynligt vil et eventuelt angreb først komme på de sidste to kilometer, og så er det begrænset, hvor megen tid man kan nå at tabe, siger Michael Rasmussen, som på videoen afslører sin personlige favorit til sejren på den første alpe-etape.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

22 kommentarer
Vis kommentarer