Annonce:
Annonce:

TV: Tour-djævlen savner Riis

Tour-djævlen Didi Senft har løbet ved siden af alle stjernerne i Tour de France i over 20 år, og en af de største oplevelser var, da Bjarne Riis vandt, sagde han, da han torsdag besøgte Odder. Se videoen her

Mød Didi i et interview med Brian Askvig. (Foto: Claus Bonnerup/Redigering: Ejder Akbal)
Annonce:
Følg Cykling

Sidste år lod Didi Senft sig pensionere fra sit selvopfundne job som indpisker i Tour de France. Udklædt som 'Der Teufel' - djævlen - med trefork i hånden og horn i panden løb han i over 20 år råbende og skrigende efter alle stjernerne i verdens største cykelløb, men nu er det slut.

Måske. Sådan da. Næsten. I går styrtede den 63-årige, gale tysker rundt i Odder til ungdomsløbet Tour de Himmelfart, og han gør også gerne comeback i Touren.

- Ahh, Tour de France igen. JAAA, TOUR DE FRANCE. Og jeg håber også, at Bjarne Riis kommer tilbage til Touren, og at han igen bliver sportslig leder af et stort cykelhold, siger og råber Didi Senft, da vi efter et forberedende interview får tændt kameraet - og tænder showmanden i den tyske djævel.

Tour-djævlen går på pension

Annonce:

Der er langt fra Paris til Odder, men entusiasmen fejler intet, og djævlen skiftevis taler og råber og brøler sig vej gennem interviewet. Han er mødt op i Odder for at støtte de unge ryttere, og han nyder at være i Riis-land, som han kalder det. Behændigt undgår han at nævne det honorar, som løbsarrangøren betaler ham, og som givetvis er den væsentligste grund til, at han har taget turen fra Storkow sydøst for Berlin.

Didi gør sit til at holde deltagernes gejst oppe.

- Vi har også sådan et løb i Berlin. Det hedder Kids Tour, og vi har Tour de Berlin, hvor jeg har været med tre gange og kunne fyre op under Alex Rasmussen, og vi kan jo alle se hvilken stor rytter han er blevet, siger Didi Senft.

- Derfor er jeg naturligvis gerne her fra første minut FOR AT TRÆFFE TOUR DE FRANCE-VINDERNE AF I MORGEN, JAAAAAA, TOUR DE HIMMELFART, brøler Der Teufel.

Jeg forstår, at du er gået på pension. Hvorfor?

- Jeg er 63 år, og jeg får 489 euro i pension, og det rækker desværre ikke til at rejse rundt i verden. Men jeg vil meget gerne til Tour de France, og jeg forsøger ad bagdøre og ved hjælp af forskellig støtte at komme derhen. Det har intet med alder at gøre. Det handler kun om penge, siger Didi Senft.

Djævlen er løs i Alperne

Annonce:

Siden 1993 har han været et fast indslag i Touren, og millioner af tilskuere og tv-seere har fulgt hans løb ved siden af verdensstjernerne på stigningerne i Alperne og Pyrenæerne. 21 udgaver af Touren har han været med i. 15 udgaver af Giro d'Italia. 10 udgaver af kvindernes Tour de France. Schweiz Rundt, Vuelta a España ... listen er alenlang.

Hvad holdt dig i gang så længe?

- Jeg var selv aktiv rytter i ungdomsårene, og kærligheden er bevaret. Når man én gang har haft med cykelsport at gøre, slipper man det ikke igen. Det er hele min livsglæde, cykelsporten, og jeg forbliver tro mod den, siger Didi Senft.

Hvad har været den største oplevelse i disse mange år som Tour-djævel?

- Det må være årene fra 1996 til 1998, da Bjarne Riis kørte for det tyske hold Telekom og fik den gule førertrøje på Champs Élysées. Årets efter vandt Jan Ullrich for et tysk hold, og så vandt Marco Pantani i 1998. De år der var super, siger Didi Senft.

Også selv om de alle var dopet?

Annonce:

- Vi så, at det løb helt af sporet med Festina i 1998 med 300 ampuller i bilen og anholdt massører. Det var en svær tid, men alle lever med det. Vi glæder os naturligvis, når alt er rent, og der ingen doping er, men vi kan ikke ændre, hvad der skete dengang.

Djævelen stanget af ko

Tror du, at du kommer tilbage til Tour de France en dag?

- Det må tiden vise. Alt afhænger af penge. Jeg er 63 år gammel, og jeg får 489 euro i pension om måneden, og det rækker desværre ikke til at rejse rundt i verden for, siger Didi Senft, som i mange år havde sponsorer, der betalte gildet.

- Det handler om penge. Jeg har ingen sponsor længere. Jeg er for gammel for sponsorerne.

- Men lysten er der, og jeg er stadig i form, så JAAA, JEG ER STADIG MED EFTER 20 ÅR, JA, JA, JA, MEN INGEN PENGE, PENGE, PENGE, råber djævlen som bevis på, at han faktisk stadig er i topform - og bare venter på, at en sponsor melder sig, så han atter kan løbe om kap med de store i Tour de France.

Mød djævelske Didi i videoen, som du kan se i toppen af artiklen. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: