TV2-profil flytter til USA: Det kan være slut

Brian Nygaard skal drive sin egen vingård i Californien, og det kan medføre et delvist farvel til cykelsporten

Brian Nygaard er oprindeligt uddannet filosof, men har i den grad dyrket sin passion for cykelsport i mere end 20 år.  Foto: Claus Bonnerup
Brian Nygaard er oprindeligt uddannet filosof, men har i den grad dyrket sin passion for cykelsport i mere end 20 år. Foto: Claus Bonnerup

Køb adgang til at se AGF, Brøndby og FCKs kampe til Atlantic Cup her.

Siden 2017 har Brian Nygaard ageret ekspert og kommentator under TV2's dækning af cykelsport, men det kan være slut nu.

I et opslag på Twitter fortæller han, at fremtiden kommer til at ligge i USA, hvor han og familien skal drive en vingård i Californien.

Og der er langt fra Sonoma Valley til TV2-hovedkvarteret på Kvægtorvet i Odense, hvorfor Nygaard ville få lidt af en pendler-tilværelse.

Han er dog kryptisk i sin udlægning af, om turen til USA bliver et farvel til dækningen af cykelsporten.

- Bliver det et farvel til cykling? Ja og nej, men der vil komme mere om det senere, skriver Nygaard.

Han har været en del af cykelsporten i stort set hele dette årtusinde.

Først blev han i 2001 tilbudt at arbejde med mediedækning for Bjarne Riis’  daværende cykelhold CSC Tiscali under Tour de France, hvilket Nygaard sagde ja til.

Efter en årrække under Riis' vinger fulgte en kort periode på storholdet Team Sky, som han arbejdede for i sæsonen 2009-2010.

Karrieren kulminerede dog, da det luxembourgske cykelhold Team Leopard-Trek blev dannet, og Nygaard blev holdets direktør.

Senest har han været kommunikationschef for australske Orica-GreenEDGE og været tilknyttet som ekspert for TV2 samt skribent for Jylllands-Posten og Weekendavisen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en uddybende kommentar fra hovedpersonen selv, men det har i skrivende stund ikke været muligt.

Spyt ud, Fuglsang

Det frelste dem fra ydmygelsen

Riis' nye hold skraber bunden: Fiasko på første klasse