Tysk sprinter-lyn leverede spurt-verdensklasse

Marcel Kittel tog årets første massespurt, mens Geraint Thomas forsvarede førertrøjen efter en regnvåd etape i Tyskland og Belgien

Kittel var stejleme hurtig! Foto: AP
Kittel var stejleme hurtig! Foto: AP
Følg Cykling

Årets Tour de France forlod tysk grund og trådte ind i Belgien, men alligevel blev der grund til at juble for årets værtsnation, Tyskland, da verdens muligvis bedste sprinter var hurtigste mand på stregen, og tyske Marcel Kittel kunne lade sig selv hylde som etapevinder ved årets første massespurt.

Et massestyrt 30 kilometer fra mål skabte kortvarigt drama, da blandt andet Chris Froome var nede, men alle kom mere eller mindre uskadt i mål, og Geraint Thomas forsvarede sin gule førertrøje.

Etapens forløb blev helt klassisk. Fire mand kom af sted. Længe så det ud til, at deres vigtigste opgave i dag blev at udkæmpe slaget om årets første bjergtrøje. Den mission lykkedes amerikanske Taylor Phinney (Cannondale) bedst med, i det han vandt begge bjergspurter og nu kan iklæde sig årets første polkadot-prikkede førertrøje.

Bedst som man troede, at feltet havde styr på det hele, så viste Phinney og Yoann Offredo (Wanty) sig at være yderst holdbare, og pludselig var der alligevel spænding om, hvorvidt feltets sprintere fik lov at spurte om etapesejren. Men til sidst måtte de to give fortabt. Godt en kilometer fra mål var det endelig slut.

Undervejs gjorde en voldsom regn også til tider forholdene vanskelige for Tour-feltets resterende ryttere.

30 kilometer fra mål skete derfor det uundgåelige. Et massestyrt forrest i feltet på de spejlglatte veje på vej ud af en rundkørsel blev kostbart, og især Team Sky fik mange folk i asfalten. Chris Froome som den mest markante røg ned, men også Frankrigs store håb, sidste års Tour-toer Romain Bardet, var nede og ligge.

Umiddelbart slap alle folk med mindre skrammer, hvor man kunne se Froome med flere huller bagpå sine cykelbukser, men da feltet samtidig sagtnede farten, så kom alle folk involveret i massestyrtet op igen.

Feltet fik has på udbruddet, og derfor var der lagt op til den ventede massespurt.

En lettere rodet spurt endte slutteligt med den forventede sejrherre, da Quick-Steps tyske sprinterlyn Marcel Kittel var hurtigste mand på stregen, hvor han henviste den franske mester Arnaud Demare og landsmanden Andre Greipel til de sekundære placeringer.

Det var lidt af en kongespurt af tyskeren, der sad langt tilbage i opløbet, hans hold gav ikke en støttende hånd, men Kittel fik selv kørt sig frem i spids ved at hoppe fra hjul til hjul, og i ren verdensklasse lykkedes det Kittel af komme først over stregen.

Umiddelbart så det ud til, at alle favoritterne kom med feltet i mål, og Chris Froomes styrt så ikke umiddelbart alvorligt ud.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?