Tysker vinder for dansk cykelhold

Linus Gerdemann vandt anden etape af Tour de Luxembourg og sikrede dermed Team Cult Energy årets første sejr

Linus Gerdemann sikrede Team Cult årets første sejr. (Arkivfoto: Ernst van Norde)
Linus Gerdemann sikrede Team Cult årets første sejr. (Arkivfoto: Ernst van Norde)
Følg Cykling

Det danske cykelhold Team Cult Energy har haft det svært, siden holdet før denne sæson fik status af pro-kontinentalhold, men fredag var der en stor opmuntring til holdchef Michael Skeldes tropper.

Holdets tyske topnavn, Linus Gerdemann, kørte nemlig først over stregen på anden etape af Tour de Luxembourg og sikrede dermed langt om længe Cult Energy sæsonens første sejr.

Den 32-årige tysker, der har en fortid hos blandt andet Team CSC, T-Mobile og Leopard Trek, satte sig igennem i spurten på den 186 kilometer lange etape og henviste Marc de Maar (Team Roompot) til andenpladsen.

Gerdemanns sejr markerede en dobbelttriumf for Danmarks bedste cykelhold, fordi tyskeren samtidig overtog den gule førertrøje i løbet med et forspring på otte sekunder til de Maar.

Før fredagens etape var Cult-rytteren 20 sekunder efter den førende landsmand André Greipel (Lotto Soudal), men Greipel faldt hurtigt fra i det kuperede terræn, og så var vejen til førertrøjen åben.

Gerdemann vristede sig sammen med Marc de Maar fri af et større felt, og da de to skulle køre om sejren, var den erfarne tysker altså den hurtigste.

- Det er en stor lettelse for os alle på holdet. Vi har været tæt på mange gange, og endelig lykkedes det. Nu skal vi forsvare os på de to sidste etaper, det bliver ikke let, men vi vil gøre alt, hvad vi kan, siger Linus Gerdemann til Cult Energys hjemmeside.

Den ene af tyskerens to danske hjælperyttere Troels Vinther måtte udgå på fredagens etape, mens Martin Mortensen kom i mål som nummer 17.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+