U23-landstræner: Vi kører med om VM-medaljer

Torsdag var der hviledag i VM-løbsprogrammet i Richmond i USA for de danske cykellandshold

U23-landstræner Morten Bennekou kan ikke se nogen grund til , at hans talenter ikke skulle køre med om medaljer, når U23-rytterne fredag aften kører VM i Richmond, Virginia i USA. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
U23-landstræner Morten Bennekou kan ikke se nogen grund til , at hans talenter ikke skulle køre med om medaljer, når U23-rytterne fredag aften kører VM i Richmond, Virginia i USA. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Udviklingschef og U23-landstræner i Danmarks Cykle Union (DCU) Morten Bennekou var torsdag på rulletur med sine U23-ryttere, der har taget hul på de sidste forberedelser inden fredagens VM-linjeløb.

Under turen på hviledagen var der tid til at fortælle, hvorfor det tidligere på ugen lykkedes Danmark at få en U23-verdensmester på landevejen ved Mads Würtz Schmidt.

Bjarne Riis får ikke just pæne ord med på vejen af kulturminister Bertel Haarder. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Cykling - 24. sep. 2015 - kl. 18:51 Minister ude med riven: Riis er en nar!

- Når jeg ser tilbage, er der sket rigtig meget med U23-gruppen i de seneste år. Vi har altid haft ryttere, der kunne begå sig i verdenseliten, men det er min oplevelse, at rytterne fra de seneste årgange er mere fokuserede og målrettede.

- Mere end jeg oplevede tidligere. Ikke sådan forstået, at der ikke var fokuserede ryttere tidligere, men sådan forstået at det mere præger den samlede gruppe, end jeg syntes, at det gjorde tidligere, siger Bennekou i en pressemeddelelse.

- Jeg gør også meget ud af, at rytterne ikke mister jordforbindelsen, og at de ikke hviler på laurbærrene efter sejre og store præstationer og resultater. Det er vigtigt, at de bruger momentum til at vinde flere cykelløb, fortæller han.

Se også: Danskerne floppede i kæmpe enkeltstarts-sensation

Med det overordnede ansvar for talentudviklingen på landevejen håber Bennekou på medaljer i fredagens linjeløb.

- Når alt dette er sagt, er det vigtigt at understrege, at vores konkurrenter også har trænet, og at der blandt dem også findes endda rigtig mange gode bud på en verdensmester.

- Der er mange gode landshold til start, og der er rigtig mange gode individuelle ryttere på startstregen.

- Det betyder, at vi går ydmyge ind til opgaven, samtidig med at vi er meget forhåbningsfulde i forhold til, at vi har chancen for at køre om medaljerne, siger Bennekou.

0 kommentarer
Vis kommentarer