U23-verdensmester var Danmarks bedste i 2015

Den 21-årige cykelrytter Mads Würtz Schmidt blev tirsdag hædret med prisen som Årets Cykelrytter

Mads Würtz Schmidt er tirsdag blevet hædret med titlen som 'Årets Cykelrytter' i Danmark. (Foto: All Over)
Mads Würtz Schmidt er tirsdag blevet hædret med titlen som 'Årets Cykelrytter' i Danmark. (Foto: All Over)

Mads Würtz Schmidt leverede de bedste danske cykelpræstationer i 2015.

Tirsdag eftermiddag blev U23-verdensmesteren i enkeltstart hædret som Årets Cykelrytter i Danmarks Cykle Unions (DCU) årlige kåring.

I alt fem cykelryttere var nomineret til prisen, der er rytternes egen pris. Det er nemlig kollegerne samt ledere under DCU, der har stemt og valgt den bedste rytter i det forgangne år.

Ud over VM-triumfen i U23-rytternes enkeltstart i september i amerikanske Richmond vandt Mads Würtz Schmidt også enkeltstarten i Post Danmark Rundt samt en etape i det franske cykelløb Tour de I’Avenir.

Tilbage i 2011 fik han sit gennembrud, da den nu 21-årige rytter vandt VM i enkeltstart for juniorer. Det foregik i Københavns gader.

Se også: Stortalent før pro-debut: Man er nødt til at være lidt sindssyg

Mads Würtz Schmidt kørte i sidste sæson for det lille danske hold Team ColoQuick. I 2016 tørner han ud for Team Trefor.

- Det har været nogle læringsår for mig, hvor jeg har skullet finde ud af, hvor hårdt det er at køre cykelløb, at man ikke længere kan vinde cykelløb med hænderne bundet på ryggen, som jeg kunne i juniortiden, siger Würtz Schmidt.

- Det kræver meget mere end bare talent. Det kræver hårdt arbejde, og at man graver dybt og ikke giver op, selv om det gør nas. Det har været det sværeste, fortæller han.

- Der har været nedture, og de to første år viste jeg ikke så meget. Jeg var nede i en bølgedal, men fik mig kæmpet op igen. Jeg fik hjælp af personer, som troede på mig, og uden dem var jeg ikke cykelrytter længere.

- Det førte til, at jeg er begyndte at tro på mig selv og kæmpe for det, siger han.

Ud over vinderen var Christopher Juul Jensen (Tinkoff-Saxo), Jesper Hansen (Tinkoff-Saxo), Annika Langvad (Specialized Racing) og Søren Kragh Andersen (Team Trefor) blandt de fem nominerede.

Det er 40. gang, at prisen som Årets Cykelrytter uddeles. i 2014 tilfaldt hæderen Michael Valgren.

Umiddelbart før kåringen blev talentprisen givet til ungdomsverdensmesteren i mountainbike Simon Andreassen.

Hjulene ruller som altid i dansk cykling, som her under årets Danmark Rundt, men i fremtiden bliver det sværere for talenterne at sikre sig professionelle kontrakter, vurderer Ekstra Bladets kommentator Michael Rasmussen. (Foto: Polfoto). Sport og Spil Kyllingen: Derfor var 2015 et sort år

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere