UCI-chef advarer Lance Armstrong mod fransk rundtur

Lance Armstrong har planer om at køre alle årets Tour de France-etaper dagen før feltet. UCI-chef advarer ham

Lance Armstrong har før kørt Frankrig rundt med stor succes - det mener UCI ikke, at han kommer til, hvis han gør det til sommer. (Foto: AP/Laurent Rebours)
Lance Armstrong har før kørt Frankrig rundt med stor succes - det mener UCI ikke, at han kommer til, hvis han gør det til sommer. (Foto: AP/Laurent Rebours)

Den tidligere cykelrytter Lance Armstrong risikerer en meget uvenlig velkomst, hvis han gør alvor af planerne om at køre sit eget velgørenhedsløb i forbindelse med årets Tour de France.

Det siger den internationale cykelunions præsident Brian Cookson til nyhedsbureauet AFP i forbindelse med en konference i den russiske by Sotji.

Lance Armstrong har takket ja til en invitation fra den tidligere engelske fodboldspiller Geoff Thomas om at køre samtlige årets Tour de France-etaper en dag før rytterne.

Se også: Tinkoff-Saxo degraderer dansker: 'Han svigtede holdet'

Det vil de gøre for at samle penge ind til kræftramte, men Lance Armstrong er blevet kritiseret for planerne.

- Jeg synes, at han skal tænke over, at han måske ikke får den velkomst i Frankrig, som han måtte ønske sig ved at køre ruten.

- Dagen før etaperne er der allerede masser af mennesker på ruten, og jeg er ikke så sikker på, at de alle vil være glade for at se Lance Armstrong, siger Brian Cookson.

Se også: Verdensmester vinder Amstel Gold Race

UCI-præsidenten er ikke selv begejstret for Armstrongs plan.

- Det er ikke ønskværdigt. Jeg synes, at det er respektløst. Jeg synes, at der er mange andre måder, Lance Armstrong kunne samle penge ind på, siger Brian Cookson.

Både Geoff Thomas og Lance Armstrong har været ramt af kræft, og det er Geoff Thomas, som er idémanden bag projektet, der har fået navnet 'One day Ahead' - 'En dag i forvejen.' Projektet skal rejse penge til kampen mod leukæmi.

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere