UCI indfører forbud efter uhyggelige billeder

Den Internationale Cykelunion har foreløbig suspenderet brugen af skivebremser, efter at Movistar-rytteren Francisco Ventoso kom slemt til skade under Paris-Roubaix

Fran Ventoso modtog straks behandling for sin slemme skade. (Foto fra Facebook)
Fran Ventoso modtog straks behandling for sin slemme skade. (Foto fra Facebook)

Kritikere af indførelsen af skivebremser på Pro Touren har længe haft sikkerheden som et af deres mest slagkraftige argumenter.

For sker der massestyrt, vil skiverne virke som savklinger til stor fare for rytterne.

Den risiko har fortalere forsøgt at tale ned - men under Paris-Roubaix forstummede de argumenter.

For vredet i smerte efter 140 km lå Movistar-rytteren Francisco Ventoso, hvis venstre skinneben kom i nærkontakt med netop en bremseskive under et styrt.

Resultatet var et grimt og gabende sår, han selv har lagt billeder op af på sin Facebook-profil.

Billederne, der også viser det omfattende kirurg-arbejde med at lappe spanieren sammen, var ledsaget af et åbent brev.

- Kort efter (styrtet, red.) kigger jeg på benet. Det gør ikke ondt, og der er ikke meget blod. Men jeg kan tydeligt se dele af periosteum, der er den membran, der dækker skinnebenet.

- Jeg komme af cyklen og kaster mig ind i rabatten i højre side og dækker mit ansigt med mine hænder i chok, og så begyndte jeg at få det dårligt, skriver Ventoso.

Cykling TV: Nu igen! Motorcykel torpederer rytter

I samme åndedrag kom han med en appel om en boykot af de farlige bremser.

- Vi synes aldrig, at det er et problem, hvis det ikke sker for en selv. Vi venter altid på, at der sker forfærdelige ting sker, før end der bliver gjort noget.

- Før eller senere kan det ske for enhver. Det er ren sandsynlighedsregning - vi løber alle samme risiko. Professionelle skulle tage at kigge ud over egen næsetip. Andre fortæller os, hvad vi skal gøre, men vi skal ikke glemme, at vi har magten til selv at vælge. Og vi skal vælge at tage et valg.

Philippe Gilbert kan være sat lidt tilbage i Ardenner-klassikerne, efter at han fredag måtte opereres efter at være blevet overfaldet af to fulde mænd. (Foto: Zumapress) Cykling Superstjerne opereret efter overfald af fyldebøtter

Det fik torsdag Den Internationale Cykelunion, UCI, til at stoppe forsøget med at afprøve skivebremser i løbene. I erkendelse af, at sikkerheden er for dårlig.

For Ventoso påpeger, at det kan gå helt galt en dag.

- Jeg har været heldig: Jeg fik ikke benet skåret af. Det er bare nogle muskler og hud. Men kan du forestille dig skiven overskære en halspulsåre eller den store pulsåre i låret? Jeg vil helst ikke.

Flere ryttere kom i øvrigt til skade under Paris-Roubaix med snitsår, men ingen andre end Ventoso har bekræftet, at det blev forårsaget af en skivebremse.

13 kommentarer
Vis kommentarer