Udskældt Sky-boss parat til at træde tilbage

Mens de britiske antidopingmyndigheder efterforsker doping i britisk cykelsport, varsler Sky-manager David Brailsford, at store ændringer kan være på vej

Sir David Brailsford fotograferet under Tour de France sidste år, hvor Team Sky atter tog den samlede sejr. Foto: Claus Bonnerup.
Sir David Brailsford fotograferet under Tour de France sidste år, hvor Team Sky atter tog den samlede sejr. Foto: Claus Bonnerup.

Hvis det britiske antidopingagentur UKAD’s efterforskning af Team Sky og den britiske cykleunion British Cycling resulterer i alvorlig kritik, kan Skys altdominerende lederskikkelse være fortid på holdet.

Sir David Brailsford varsler, at forandringer på holdet kan komme på tale, og at han ikke for enhver pris vil forsvare sin position som manager på det største hold i det professionelle felt.

- Jeg ser mig selv i spejlet. Jeg går ikke blindt og naivt igennem dette i troen på, at jeg bare kan fortsætte, siger Brailsford til avisen The Telegraph.

- Jeg sætter høje standarder for mig selv. Hvis jeg ikke længere kan gøre, hvad jeg har sat mig for at gøre, ville jeg tænke på det, når vi nåede dertil (at UKAD udtalte kritik, red.), siger han.

Den seneste tids kontroverser om Team Sky blev skudt i gang af den russiske hackergruppe Fancy Bear, som i september afslørede, at Skys første Tour-vinder, Bradley Wiggins, ved tre lejligheder søgte og fik tilladelse til at bruge det stærkt præstationsfremmende kortison til behandling af astma og allergi.

Alle tre gange var det umiddelbart før en Grand Tour – herunder Tour de France 2012, som Wiggins vandt. Briten erklærede imidlertid i sin selvbiografi, at han i sit liv kun har fået injektioner med vaccine, men det viser sig altså at være løgn.

Siden blev det afsløret, at et sendebud fra British Cycling i 2011 overbragte Sky og Wiggins en mystisk pakke indeholdende medicin under etapeløbet Critérium du Dauphiné, som Wiggins vandt. Brailsford bevægede sig ud på overordentlig tynd is, da han forsøgte at forklare og bortforklare hændelserne med påstande, som lynhurtigt blev afvist som falske.

- Ingen fortsætter blindt uden den mindste bevidsthed eller selvbevidsthed (om det passerede,red.), siger Brailsford.

Se også: Fuglsang er Tour-kaptajn: Men han kommer til at spille andenviolin

Se også: Froome lægger afstand til teamboss

Se også: Kyllingen om Sky: Flagskibet sprunget læk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere