Uenighed om dansk finalepanik: Men landstræneren jublede

Der var ikke totalt enighed i den danske lejr ovenpå et VM, hvor de danske VM-drenge indtog en fornem hovedrolle

Det lykkedes ikke at gøre arbejdet færdigt i finalen af søndagens VM-løb. Foto: AP
Det lykkedes ikke at gøre arbejdet færdigt i finalen af søndagens VM-løb. Foto: AP

BERGEN (Ekstra Bladet) Slidte. Med støv i ansigterne. Fuldstændig baldrede kom de danske VM-deltagere forpustede igennem mixedzone, hvor pressen stod klar.

Se også: Sagan skrev historie med hattrick - Cort tæt på med frækt angreb

En ’helt færdig’ Søren Kragh blev dagens bedste dansker på 12. pladsen og havde sammen med sine danske kolleger været med til at animere og dominere finalen ved eliteherrernes linjeløb ved VM i Bergen. Han lignede en mand, der mest af alt havde brug for at ligge ned oven på strabadserne.

Mens solbrillerne faldt ned i ansigtet, fik danskeren pusten og forsøgte at fortælle om de sidste hektiske tre kilometer, som TV-seere verden over blev snydt for, da der pludselig var problemer med signalet:

- Vi trækker, da Magnus (Cort) stadig sidder i gruppen på nedkørslen. Jeg hænger lidt med i gruppen og gør mig klar til igen at trække hen ad det sidste stykke, men så rykker Magnus pludselig. Jeg ved ikke helt, hvad han laver, lød det undrende fra Kragh.

- Jeg tror, han stresser lidt for meget. Og panikker. Han rykker, og derfra så må vi se, hvor længe han kan holde. Det endte måske lidt som en panikplan. Det er svært at kommunikere i en stresset finale ved VM.

- Jeg synes, han skulle være blevet i gruppen. Men vi andre kunne også have lavet den fejl. Han har jo benene, det skal vi også være glade for, lød det fra Kragh, der mente, at holdet i dag kunne have fået mere ud af det.

Hvor Kragh var en anelse utilfreds, så var Magnus Cort selv tilfreds, selvom hans angreb blev neutraliseret på de sidste 500 meter.

- Efter Valgren (Michael) og Kragh havde ført for mig, så var der ingen kontrol, og folk kører i højre og venstre side. Jeg sidder langt fremme, og der kommer huller bag mig, så det var næsten synd ikke at køre op til de to forreste.

- Jeg sidder lige og sunder mig i ti sekunder og kører så videre, men jeg havde desværre ikke det sidste i benene.

- Søren Kragh kaldte det for en panikløsning. Synes du, du begik en fejl?

- Det er nemt at være bagklog. Jeg synes, det var rigtigt at køre. Der var flere angreb, og jeg sad fremme og havde også gode ben. Jeg kører jo væk fra dem, jeg sidder med. Jeg kunne sagtens have siddet og ventet til spurten og så køre en top 10 hjem, men jeg gik efter at vinde og synes, jeg gjorde et godt forsøg.

Selvom der blandt landsholdgutterne måske ikke var total enighed om finalens forløb, så var den danske landstræner Anders Lund særdeles godt tilfreds med det, hans seks udvalgte havde leveret

- Jeg er meget, meget, meget tilfreds. Vi kører en fantastisk flot finale og viser stort mod. Vi får åbnet finalen og får kørt cykelløb. Vi kører for at blive verdensmester frem for at spille den sikkert med en fornuftig placering. Det var alt eller intet, siger Anders Lund, der mente, at samtlige seks danskere havde løst deres opgave særdeles fornemt.

- Jeg synes, de viser stærkt sammenhold og god kommunikation i en meget svær finale. Det er enestående. De får lukket huller, og Kragh og Valgren får kørt deres chance, inden de til sidst får lukket hullet på smukkeste måde. Og så tager Cort chancen. Han tager røven på dem og forsøger at blive verdensmester. Det er stærkt, jublede landstræneren.

- Søren Kragh mente, Cort panikkede i finalen og begik en fejl. Hvad tænker du om det?

- Jeg ser det ikke. For billederne gik også i sort hos mig. Fra nu og i al evighed vil der være mystik om, hvad der er foregået. Men det gør det ikke mindre fantastisk, at Magnus træffer en beslutning i en VM-finale, hvor han sidder ved siden af Kristoff og Sagan (der bliver nummer 2 og nummer 1).

- Ni ud af ti gange slår de ham i en spurt. Så i stedet tager han chancen for at blive verdensmester. Det lykkes ikke i dag. Men hele den måde, Danmark kører på i dag, viser, at hvis de kan fortsætte det her, så får vi en verdensmester en dag, lød det optimistisk fra Anders Lund.

Det blev de store stjerner, der kæmpede om sejren, hvor sensationelle Peter Sagan for tredje år i træk blev verdensmester. I en hård finale med Alexander Kristoff tvang slovakken cyklen først over stregen, mens nordmanden måtte nøjes med sølvet. Bronzen tog vinderen af den grønne trøje i sommerens Tour de France, Michael Matthews, sig af.

Se også: Kølig Sagan før VM-forsvar: Gider ikke teste ruten

Se også: Ufattelig dansk VM-succes: 'Det er for vanvittigt'

Se også: Danskers magtdemonstration: Nu er han tredobbelt verdensmester

Linnéa Claeson har drømt om at spille i Danmark - verdens bedste liga - siden hun var lille. Derfor flyttede hun fra det centrale Stockholm til Ringkøbing - og er faldet godt til i både klub og by. Foto: Anders Brohus Sport og Spil Håndboldspiller og feminist: Jeg burde ku' gå nøgen gennem byen uden nogen rørte ved mig!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen