Ufattelig dansk VM-succes: 'Det er for vanvittigt'

Med en forrygende finalespurt sikrede Amalie Dideriksen Danmark den 5. medalje ved dette VM. Man må næsten knibe sig i armen over succesen

Amalie Dideriksen fik en flot bronze ved kvindernes VM-linjeløb i Bergen. Foto: AP
Amalie Dideriksen fik en flot bronze ved kvindernes VM-linjeløb i Bergen. Foto: AP

BERGEN (Ekstra Bladet): Det lugtede bestemt ikke af mere medaljesucces for det succesrige danske VM-landshold, da elitekvinderne kørte deres VM-linjeløb i Bergen.

Man sad med en nærmest barnlig skuffelse over manglende danske metal, da der resterede fem kilometer af den medrivende finale.

Men pludselig. I det sidste sving. Så blev de forreste – på nær dagens hollandske vinder Chantal Blaak – hentet bagfra. Den danske spurttrumf Amalie Dideriksen sad med allerforrest, og 250 meter senere var den begyndende skuffelse blevet til bronze-ekstase.

Sidste års verdensmester Dideriksen sikrede for andet år i træk, og for femte gang ved dette mesterskab, Danmark en medalje ved verdensmesterskaberne.

- Jeg vidste, den ville blive tæt. Jeg kæmpede med alt, jeg havde, for at være så langt fremme som muligt på den sidste gang op over stigningen, og Cecilie (holdkammerat Uttrup) sad i gruppen foran mig, og da vi henter dem, siger jeg til hende, at vi bliver nødt til at holde farten oppe. For vi skal have hentet dem foran.

- Det gør vi i sidste sving, og jeg må starte min spurt tidligt for at tage den lange vej udenom og zigzagge for at komme frem. Og så var den lige 50 meter for kort til, at jeg kunne nå frem til sølvet, lød det fra Amalie Dideriksen, som nu har sikret sig fire medaljer ved de seneste fem verdensmesterskaber.

To guldmedaljer som junior, og nu en guld og en bronzemedalje som senior. I tre af Amalies triumfer har Cecilie Uttrup været en vigtig brik, og den danske pige leverede igen i dag også stort for landsmandinden. Hun var forståeligt nok i højt humør over endnu en medalje til de succesrige piger.

- Det er bare sindssygt fedt, at hun igen får medalje. Det er for vanvittigt. Amalie er så vanvittig dygtig en rytter, og hun viser, hvilken klasse hun har, sagde Uttrup, der glædede sig stort over den overvældende VM-succes til hele det danske landshold.

- Det er vildt. Det viser bare, at dansk cykling virkelig vil frem, og dansk kvindecykling vil rigtig meget frem. Vi håber, endnu flere gider følge med. Vi kan også køre på cykel, det vil vi vise.

Cecilie Uttrup på enkeltstartscyklen ved VM i Bergen. Foto: AP
Cecilie Uttrup på enkeltstartscyklen ved VM i Bergen. Foto: AP
 

Så du vil gerne love, der er mere i vente?

- Jaja. Det kan jeg godt love, lød det med endnu et stort smil fra Uttrup.

Danmark har nu fået medaljer ved alle VM's samlede starter. Der bliver noget at leve op til for de danske eliteherrer, når de kører deres linjeløb søndag.

Se også: Medalje-regn over Danmark: Profil sikrer nyt VM-metal

Se også: Danskers magtdemonstration: Nu er han tredobbelt verdensmester

Se også: Slut med hjælp fra Riis: 'Kyllingen' advarer danske VM-kometer

Her er Danmarks VM-medaljer i Norge:

Julius Johansen: VM-guld for juniorer - læs mere om det her

Mikkel Bjerg: VM-guld i enkeltstart U23 - læs mere om det her

Emma Norsgaard Jørgensen: VM-sølv for juniorer - læs mere om det her

Michael Carbel: VM-bronze i linjeløb U23 - læs mere om det her

Amalie Dideriksen: VM-bronze i linjeløb for kvinder

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen