Annonce:
Annonce:

Uheld baner vejen: Det er Chris Ankers gyldne chance

Nu er der alle muligheder for Chris Anker Sørensen for at stråle i foråret, efter hans kaptajn kom til skade i forbindelse med styrt i weekenden

Sepulveda må undvære løbskilometer de næste par måneder (Foto: AP)
Sepulveda må undvære løbskilometer de næste par måneder (Foto: AP)
Annonce:
Følg Cykling

Den enes død. Den andens brød.

Sådan kan ræsonnementet hos Chris Anker Sørensen være, efter hans nye franske holds kaptajn, den lovende 24-årige argentinske bjergrytter Eduardo Sepulveda, styrtede i afslutningen af det franske løb La Drôme Classic.

Styrtet var så voldsomt, at den lille klatrer kan se frem til tre måneders pause på cyklen, efter han kørte ind i en sikkerhedsbarriere, som var blevet revet løs af vinden 800 meter fra stregen.

Forslået blev argentineren kørt til hospitalet, hvor undersøgelsen afslørede brud på albueben og i håndleddet. Sepulveda bliver opereret i dag og skal derefter holde sig fra cyklen.

Chris Anker skal jagte topplacering i sin franske debut

Annonce:

Det betyder, at Fortuneo-Vital Concept må undvære deres kaptajn de næste par måneder i et vigtigt forår, og det kan få positiv betydning for Chris Anker. Det vurderer Ekstra Bladets cykel-ekspert Michael Rasmussen.

- Der er ikke nogen tvivl om, at Sepulveda står forrest i hierarkiet på holdet, og de har regnet med ham som værende deres klassementsrytter, hvor Chris Anker Sørensen så skulle være sidste mand for ham. Når han nu er væk, så åbner det da en dør for Chris. Og han får en uventet chance for at komme til at køre nogle flere klassementer - vel allerede i Paris Nice.

- Chris gjorde det jo hæderligt i de franske løb i sidste uge (Haut Var og Tour La Provence, red.), så der er ingen tvivl om, at han har en gylden mulighed for at få sin stjerne til at stråle internt på holdet, hvis han kan levere varen.

- Og hvad er at levere varen?

- Kan han snige sig ind blandt de 15 bedste i Paris-Nice, så har han leveret rigeligt af, hvad man kunne forvente, og også mere end holdet forventede. Den chance, han får nu, skal han forsøge at gribe, siger Michael Rasmussen.

Annonce:

Kyllingens hårde dom: Her er årets fjols

Sepulveda var også udset til at være holdets frontfigur til sommerens Tour de France, som det franske hold dog endnu ikke er udtaget til.

Tour-boss Christian Prudhomme har meldt ud, at en offentliggørelse af Wild Cards til Touren kommer inden Paris-Nice, der starter i weekenden, og dermed kunne der opstå tvivl om, hvorvidt holdet vil få billet med hovednavnet på sidelinjen.

Kyllingen er dog ikke nervøs. Han forventer, at Chris Ankers hold er med uanset argentinerens skade.

- Beslutningen er truffet. Og jeg er ret sikker på, de kommer med. Og jeg tror ikke, Chris Anker bliver kaptajn til Touren. Der er tid til, at Sepulveda kan nå at komme sig. Lad os sige, at han er klar 1. juni, så har han stadigvæk fem uger til at blive klar, og han kan nå at køre Criterium de Dauphine inden da.

Tourens dummeste rytter: Smidt ud for at køre i bil!

Annonce:

- Med den skade, som du beskriver for mig, tænker jeg, at han sagtens kan træne. Problemet er, at det er sværere at køre løb, der skal man altså kunne holde fast i roret. Men rent fysisk vil han kunne komme i gang relativt hurtigt, så længe der ikke er brud på lårben eller hofte. Jeg har selv kørt fire timers hometrainer med brækket kraveben, forklarer Rasmussen.

Sepulvede endte som nummer to i hjemlandets etapeløb Tour de San Luis, hvor han blandt andet endte foran Tour-favoritten Nairo Quintana og Tinkoffs Rafal Majka og sejrede undervejs på løbets store bjergetape.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: