Uheldig dansker udtaget til Touren

Den danske cykelrytter Søren Kragh Andersen bliver blandt de startende til årets Tour de France

Søren Kragh Andersen skal køre sit tredje Tour de France, når årets udgave med forsinkelse skydes i gang til efteråret. (Arkivfoto) Foto: Benoit Tessier/Reuters
Søren Kragh Andersen skal køre sit tredje Tour de France, når årets udgave med forsinkelse skydes i gang til efteråret. (Arkivfoto) Foto: Benoit Tessier/Reuters
Følg Cykling

Den danske cykelrytter Søren Kragh Andersen får mulighed for at gennemføre Tour de France, som han sidste år måtte udgå af sent i løbet.

I en video på Twitter præsenterer cykelholdet Sunweb de otte kørere til årets Tour de France, og danske Søren Kragh Andersen er iblandt.

Den 25-årige allroundrytter fik siddesår i slutningen af sidste års Tour de France og måtte udgå få etaper før målstregen i Paris.

Det får han nu lejlighed til at revanchere i årets udgave af verdens største cykelløb, som grundet coronapandemien er blevet udsat. Det køres fra 29. august til 20. september med start i Nice.

I 2018 kørte Søren Kragh Andersen også løbet, hvor han samlet blev nummer 52 og undervejs havde den hvide ungdomstrøje.

Inden coronaafbrydelsen kom danskeren stærkt fra start i sæsonen, hvor det blev til en etapesejr i Paris-Nice, da han var stærkest på enkeltstarten. Derudover blev han nummer tre i Omloop Het Nieuwsblad.

Ud over den stærke dansker kommer det tyske hold til at bestå af Nikias Arndt, Tiesj Benoot, Cees Bol, Marc Hirschi, Joris Nieuwenhuis, Nicolas Roche og Jasha Sütterlin.

Sunwebs bedste placering i Tour de France kom i 2018, da den hollandske tempospecialist Tom Dumoulin blev samlet nummer to. Han skiftede dog til Jumbo-Visma forud for denne sæson.

Den danske landevejsverdensmester, Mads Pedersen, har tidligere bebudet, at han også skal køre Touren for Trek-holdet.

Sunweb har også annonceret sit hold til Giro d'Italia, der begynder 3. oktober. Her er en anden dansker, Casper Pedersen, blandt de otte udvalgte.

Det bliver Casper Pedersens debut i det italienske etapeløb. Han fik grand tour-debut sidste år i Vuelta a España.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

En fuldtonet skandale