Uhyggelige billeder: Omtumlet rytter vakler rundt på nedkørsel

Cannondale-rytter styrtede i Tour of California og slog hovedet voldsomt, men forsøgte alligevel at komme i sadlen, mens konkurrenter susede om ørerne på ham

Se Toms Skujins voldsomme styrt her

Som en bokser, der efter en knockout instinktivt forsøger at komme på benene igen, kæmpede også cykelrytteren Toms Skujins fra det amerikanske Cannondale-hold for at komme på højkant, da han på anden etape af Tour of California mandag var styrtet på nedkørslen fra en stigning.

Tv-billeder viser, hvordan Skujins hjul i høj fart pludselig mistede vejgrebet, og brøkdele af sekunder senere landede den lettiske rytter hårdt på asfalten. Senere skulle det vise sig, at han havde pådraget sig hjernerystelse og brud på kravebenet, men Skujins bekymrede sig alene om atter at komme i sadlen.

Toms Skujins vandt sin første af to etaper i Tour of California i 2015 og havde håbet på, at han i år kunne hente en tredje etapesejr. Foto: Eric Risberg / AP.
Toms Skujins vandt sin første af to etaper i Tour of California i 2015 og havde håbet på, at han i år kunne hente en tredje etapesejr. Foto: Eric Risberg / AP.
 

Tydeligt konfus vaklede rytteren rundt på vejen og drattede atter omkuld, da en klodset mekaniker fra neutral service forsøgte at skifte hans hjul. Øjensynligt upåvirket af smerter fra store hudafskrabninger tumlede letten videre rundt på vejen for at samle sin cykelcomputer op, så han kunne komme videre.

Ude af stand til at bedømme situationen objektivt var Skujins tæt på at vralte ud foran konkurrerende ryttere, som i høj fart var på vej ned ad stigningen, før han omsider kom i sadlen og kørte videre. Han burde naturligvis være blevet holdt tilbage, men ingen skred ind.

Kort efter nåede en Cannondale-servicevogn dog frem til Skujins, og han blev trukket ud af løbet og sendt på hospitalet.

Senere på dagen offentliggjorde Skujins et billede af sig selv på Twitter. Han smilede da og jokede med, at det aldrig kan betale sig at begynde at slås med asfalt, idet der altid kun er én vinder. I et andet tweet fortalte han, at han har brækket et kraveben. At dømme efter billedet er det venstre kraveben, der er tale om.

Siden meddelte holdets pressetjeneste, at Skujins også havde pådraget sig hjernerystelse.

25-årige Toms Skujins har de seneste to år vundet en etape i Tour of California. Mandagens etape blev vundet af polakken Rafal Majka fra det tyske Bora-Hansgrohe-mandskab. Han overtog også løbets førertrøje.

Fire danskere stiller til start i Californien. Søren Kragh Andersen (Sunweb) udgik dog efter 2. etape, mens Matti Breschel (Astana), Michael Mørkøv (Katusha) og Mads Würtz Schmidt (Katusha) er kørt langt agterud i den samlede stilling.

Plus VM er Putins syge blærerøvsprojekt

Stig Tøfting oplevede i Hamburger SV en speciel kultur, hvor der blev gået til den på træningsbanen, fordi der var benhård konkurrence om at komme på holdet. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Det fodbold-stjernerne ikke vil tale om: Se de hemmelige bonus-penge

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen