Uhyggelige skader: Froome har brud på halsen

Fredagens scanninger afslører, at briten også har brud på halsen og brystbenet – skal blive på fransk hospital i seks uger

Hvad betyder det, at Froome udgår af Touren? Michael Rasmussen gør dig her klogere. Producer: Kristian Hansen

Det kan godt være, Chris Froome er en supermand, når han sidder på cyklen – men briten er trods alt ikke lavet af pansret stål.

De første positive meldinger efter seks timer på operationsbordet fortalte, at den 34-årige brite såmænd allerede var gået i gang med at lægge planer for sin genoptræning.

De planer skal nok flyttes lidt længere hen i kalenderen, for fredagens tests afslørede, at Chris Froome er værre tilredt, end lægerne i første omgang var klar over.

Nye scanninger afslører ifølge Team Ineos’ bulletiner, at Chris Froome også har frakturer i halsen og små brud på brystbenet oven i de kendte brud på lårben, albue og ribben. Han er altså temmelig ilde tilredt, efter han med ca. 60 km i timen torpederede en fransk husmur under træning før fjerde etape af Critérium du Dauphiné.

Ifølge The Telegraph har Chris Froome en fraktur på den nederste halshvirvel. Briten mistede ifølge avisen to liter blod under operationen.

Chris Froome ligger ifølge Daily Mail weekenden over på intensiv og har udsigt til mindst seks ugers ophold på hospitalet i St. Etienne, før han kan udskrives og starte genoptræningen. Froomes familie har fået at vide, at cykelstjernen tidligst kan forvente at blive udskrevet i slutningen af juli – og kun hvis hans brud heler fornuftigt.

Chefkirurg Remi Philippot har udtalt, at Chris Froome straks efter at være vågnet efter operationen spurgte, hvornår han kunne sidde i sadlen igen.

- Han skulle kunne være tilbage om ca. seks måneder, fastholder Remi Philippot.

Jakob Fuglsang ærgrer sig over den alvorlige skade til Chris Froome. Foto: Ernst van Norde Cykling - Trist og sindssygt ærgerligt

Chris Froome var onsdag udsat for et voldsomt styrt i Frankrig. Foto: Ole Scarff/AFP/Ritzau Scanpix Cykling 'Opmuntrende' melding fra Chris Froome

Cykling Kammeraten så det hele: Det værste, jeg nogensinde har set

31 kommentarer
Vis kommentarer