Underskriver i mors køkken: Dansk verdensmester til storhold

Som Ekstra Bladet kunne fortælle under årets Tour de France, så skifter den danske U23-verdensmester Mads Würtz Schmidt til det russiske World Tour-hold Katusha

En spændende fremtid venter på Mads Würtz Schmidt. Foto: All Over
En spændende fremtid venter på Mads Würtz Schmidt. Foto: All Over
Følg Cykling

Cykelrytteren Mads Würtz Schmidt, som er regerende U23-verdensmester i enkeltstart, skal i 2017 og 2018 køre for Katusha, oplyser det russiske storhold i en pressemeddelelse.

Russerne har i forvejen Michael Mørkøv på holdet.

- Dette er virkelig en drøm, der går i opfyldelse, siger Mads Würtz Schmidt i pressemeddelelsen.

- Lige fra begyndelsen følte jeg, at jeg ikke med det samme skulle underskrive efter min verdensmestertitel. Det var godt at vente et år mere.

- Da Team Katusha bankede på min dør, følte jeg, at tidspunktet var det rigtige, og at holdet var det rigtige. Det handler om det rigtige valg. Det føltes med det samme rigtigt for mig. Jeg er stolt over at være en del af et af de bedste World Tour-hold, siger tempospecialisten til sit nye holds hjemmeside.

Storhold bekræfter: Vi hyrer dansk stortalent

Riis' nye cykel-mål: De profiler drømmer han om

Kontrakten blev underskrevet hjemme i morens køkken i Randers, hvor TV2 havde fået lov at være med.

I sidste måned sluttede Mads Würtz Schmidt som samlet nummer tre i Postnord Danmark Rundt iført Virtu Pro Veloconcept-trøjen.

Han har naturligvis talt med Mørkøv, inden kontrakten skulle underskrives.

- Jeg har mange forventninger. Michael Mørkøv har fortalt mig, hvor god atmosfæren på holdet er. Jeg vil føle mig hjemme meget snart, har han forsikret mig, siger Mads Würtz Schmidt.

Hos Katusha får Mads Würtz Schmidt efter alt at dømme rig mulighed for at blive endnu bedre til at køre enkeltstart.

Han bliver holdkammerat med den tredobbelte enkeltstartsverdensmester, tyskeren Tony Martin, og teamchef Viatcheslav Ekimov er såmænd dobbelt olympisk mester i disciplinen.

Mads Würtz Schmidt kan også se frem til at skulle arbejde for den norske sprinter Alexander Kristoff, og til TV2 Sport siger danskeren, at han ser frem til de nye opgaver.

- De har Alexander Kristoff, og jeg kommer til at køre en masse af de mindre klassikere - forhåbentlig kommer jeg også til at køre nogle af de store, det vil jeg rigtig gerne allerede næste år, siger Mads Würtz Schmidt.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU