Undskylder citatbrøler over for Nicki Sørensen

Anti Doping Danmark sendte Nicki Sørensen-citater til godkendelse hos Michael Rasmussen. Det undskylder de

Nicki Sørensen har fået en undskyldning fra Anti Doping Danmark, der ifølge direktør Michael Ask havde sendt dokumenter fejlagtigt til Michael Rasmussen (Foto: Polfoto)
Nicki Sørensen har fået en undskyldning fra Anti Doping Danmark, der ifølge direktør Michael Ask havde sendt dokumenter fejlagtigt til Michael Rasmussen (Foto: Polfoto)
Følg Cykling

Anti Doping Danmarks (ADD) arbejde med at kortlægge omfanget af doping i dansk cykelsport er sket på baggrund af frivillig deltagelse fra implicerede, hvorfor de interviewede personer har fået deres udsagn til godkendelse inden udgivelsen af rapporten.

I den proces skete der den fejl, at nogle af ekscykelrytteren Nicki Sørensens citater også havnede hos ekskollegaen Michael Rasmussen, som via Ekstra Bladet har harceleret over, at han mente, ADD forsøgte at dække over Nicki Sørensen i rapporten.

Det afviser Anti Doping Danmark på et pressemøde tirsdag i Brøndby, hvor de samtidig undskylder over for Nicki Sørensen.

- Desværre skete der det i april, at Michael Rasmussen fik tilsendt citater fra både ham selv, men også et udsnit af noget, som Nicki Sørensen havde sagt. Det beklager vi meget, og det har vi beklaget over for Nicki Sørensen, lyder det fra Michael Ask, direktør hos ADD.

- Det er en fejl, der ikke må ske, men det skete alligevel.

- Vi har ikke forsøgt at holde hånden over Nicki Sørensen eller nogle andre for den sags skyld. Intet kunne ligge os fjernere, tilføjer Michael Ask.

Efterfølgende gennemgik Morten Mølholm, nyudnævnt direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og medlem af undersøgelsesgruppen bag dopingrapporten, indholdet af undersøgelsen.

Her forklarede han, hvorfor undersøgelsen i særdeleshed har taget sigte mod lederne i sporten og ikke i samme grad selve rytterne.

- Vi synes, det er rimeligt at fokusere på lederne i dansk cykelsport, hvor ansvaret er størst. De har et større ansvar end de aktive, forklarer han og nævner også omfanget af undersøgelsen.

- Hvis vi skulle afdække alt, der har været af overtrædelser, så ville det ikke være en 100 siders rapport.

Morten Mølholm understregede også, måske i lyset af Michael Rasmussens brok som nævnt ovenfor, at rapporten ikke udelukkende handlede om hans udsagn, selvom det var disse, der havde foranlediget undersøgelsen.

- Vi har en forpligtelse til at følge op på det, som Michael Rasmussen har sagt om sin korte tid på Bjarne Riis' cykelhold, siger han.

- Men det er ikke en Michael Rasmussen-rapport. Det er meget mere.

Du kan se de omtalte dokumenter i artiklen herunder.

Nicki-sagen: Læs de censurerede dopingafsnit her

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind