Ung dansker fuldender superdebut

Søren Kragh Andersen blev samlet nummer seks og vandt ungdomskonkurrencen i Qatar. Kristoff vandt sidste etape

Søren Kragh Andersens debut som professionel for storholdet Giant-Alpecin sluttede flot.

I Tour of Qatar kom den 21-årige dansker fredag ind med hovedfeltet uden tidstab og sluttede dermed på en sjetteplads i den samlede stilling blot 36 sekunder efter vinderen Mark Cavendish.

I ungdomskonkurrencen strøg den unge Andersen helt til tops og vandt den hvide trøje med 19 sekunder ned til nummer to og over to minutter ned til nummer tre.

Den afsluttende etape i Tour of Qatar gik over 114 kilometer fra Sealine Beach Resort til Doha Corniche og var præget af et tremandsudbrud, som kørte tidligt af sted og længe havde tre minutter ned til feltet.

Søren Kragh Andersen på træningstur med sin bror Asbjørn i december (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Dansk debutant fortsætter med at imponere

Søren Kragh Andersen  ses her under december-træning med broderen Asbjørn. (Foto: Claus Bonnnerup) Cykling Dansk talent henter flot placering i Cavendish-triumf

Udbruddet passede Dimension Data-holdet med løbets førende rytter, Mark Cavendish, glimrende.

Netop tre ryttere er, hvad der skal til for at snuppe alle bonussekunderne på målstregen i Qatar, og med kun to sekunders forspring ned til BMC's Greg Van Avermaet inden etapen ville det passe Cavendish fint med et ufarligt udbrud helt til mål.

Derfor måtte også Katusha til pedalerne for at bevare håbet om køre norske Alexander Kristoff de ni sekunder ind, han havde fra fjerde- op til førstepladsen.

Først på de sidste 14 kilometer satte Dimension Data sig frem for at kontrollere, og kort tid efter blev udbryderne hentet.

De sidste fire kilometer var derefter en lang positionskamp mellem sprintertogene, hvor især Katusha satte tryk under kedlerne.

På målstregen var holdets norske sprinter Alexander Kristoff meget få millimeter foran Mark Cavendish, og nordmanden vandt etapen med mindst mulig margin.

Cavendish sluttede øverst på skamlen i den samlede stilling med fem sekunders forspring til nordmanden.

Greg Van Avermaet var sidste mand på podiet.

Bjarne Riis er ude af cykelsporten i 2016, hvilket i vide kredse opfattes som et tab. De danske talenter vil efter alt at dømme i fremtiden flokkes om det tyske Giant-Alpecin og det australske Orica-GreenEdge. (Foto: Tariq Mikkel Khan). Cykling Bare rolig, dansk cykelsport: Riis kan undværes

0 kommentarer
Vis kommentarer