Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Ung dansker præsenteret på storhold

Søren Kragh Andersen bliver torsdag præsenteret som nyprofessionel på det tyske storhold Giant-Alpecin, og han ved allerede nu, at han skal køre flere løb med superstjernen John Degenkolb

Michael Rasmussen om Søren Kragh Andersens super-signing.

BERLIN (Ekstra Bladet): Et af Danmarks største talenter på landevejen er den 21-årige fynbo Søren Kragh Andersen, som i dag bliver præsenteret som nyprofessionel på det tyske World Tour-mandskab Giant-Alpecin.

Hans løbsprogram ligger nogenlunde fast, men det bliver først afsløret, når h6oldet på den italienske ambassade i Berlin træder frem og møder offentligheden i samlet flok. Dog afslørede Søren Kragh Andersen ved juletid, da Ekstra Bladet fulgte ham på en træningstur omkring barndomshjemmet i Strib ved Middelfart, at han skal køre løb sammen med den tyske toprytter John Degenkolb.

- Det er planen, at jeg skal køre for ham i visse løb, så de vil noget med mig. De har planer med mig, sagde Søren Kragh Andersen om sin ny arbejdsgiver.

Se også: Stortalent før pro-debut: Man er nødt til at være lidt sindssyg

John Degenkolb er en stærk klassikerrytter, som sidste år præsterede det helt unikke at vinde både Milano-Sanremo og Paris-Roubaix. Det er to af cykelsportens største endagsløb og er to af fem såkaldte monumenter, som regnes for de mest prestigefyldte og traditionsrige løb. De øvrige monumenter er Flandern Rundt, Liège-Bastogne-Liège og Lombardiet Rundt.

Som den seneste i rækken af unge talenter træder Søren Kragh Andersen ind på højeste niveau i en benhård branche, hvor flere før ham er bukket under for presset og det asketiske, ofte ensomme liv som professionel. Kragh Andersen føler sig imidlertid i gode hænder, fortalte han ved juletid.

Dels er den tidligere U23-landstræner Morten Bennekou til denne sæson hyret som træner på Giant-Alpecin, hvilket skaber en tryg start på det professionelle liv. Og dels flytter han sammen med sin bror til Girona nord for Barcelona, hvor de skal dele en lejlighed og træne sammen, når de ikke er ude til løb.

Asbjørn Kragh Andersen bliver også professionel i denne sæson. Det sker på det franske prokontinentalmandskab Delko Marseille Provence KTM.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen