Ungt landshold efter VM-bronze: Det største nogensinde

Unge landsholdsryttere er ellevilde efter dansk bronze i 4000-meter-holdforfølgelsesløb ved VM torsdag aften

Det danske hold efter bronze-triumfen. (Foto: AP)
Det danske hold efter bronze-triumfen. (Foto: AP)

Der var stor jubel på det unge danske landshold i banecykling efter VM-bronzemedaljen i 4000-meter-holdforfølgelsesløb torsdag aften i London.

- Det er fantastisk. Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Det er det største, jeg nogensinde har prøvet. Det er så vildt, siger Frederik Rodenberg Madsen til TV2 Sport.

Han er ligesom holdkammeraten Niklas Larsen blot 18 år og med ved et senior-VM for første gang.

- Det er bare blevet større og større hele vinteren igennem. Vi fik en World Cup-medalje, og så kommer vi her og får en VM-medalje. Det er fuldstændig sindssygt. Jeg kunne ikke forestille mig noget vildere lige nu op mod OL, siger Niklas Larsen.

Det unge hold bestod ud over de to af 20-årige Casper Folsach og 24-årige Lasse Norman Hansen. Sidstnævnte havde efter sejren over Italien i bronzefinalen masser af ros til de to teenagere.

- Det er en fantastisk præstation af to så unge folk at komme direkte ind til et senior-VM, slå den danske rekord og hive en bronzemedalje med hjem. Det er fandeme flot, siger Lasse Norman Hansen til TV2 Sport.

Med en gennemsnitsalder for de fire deltagere på bare 20 år er der masser af potentiale for dansk banecyklings fremtid. Det glæder Lasse Norman Hansen.

- Det er nye tider. Vi har aldrig haft så bred og god en trup, som vi har nu. Det lover rigtig godt for de næste par måneder op mod OL, siger han.

Lasse Norman Hansen skal fredag forsøge at gentage succesen fra OL i 2012, når han dyster i disciplinen omnium, som han dengang vandt guld i.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere